Symfony

(Symfony) Maatwerk websites en webapplicaties

… Soms is de juiste oplossing een maatwerk oplossing. Simpelweg omdat de oplossing dan precies past,je website of web applicatie precies doet wat het zou moeten doen. Niet meer en niet minder. Alle ruis weggenomen, het is compleet, helder, to the point en in Symfony* …

*Symfony: is in dit geval het software framework waar dit artikel meer over vertelt.

Doelmatig en praktisch

Dat klinkt logisch, dat zal toch altijd moeten gelden? Als je hier wat dieper op inzoomt blijkt dat deze vlieger net zo vaak niet opgaat. Bedenk je maar eens dat je een webshop hebt en dat je in de backend (admin van het “CMS”) enorm veel opties ziet die je echt niet allemaal nodig hebt. Sterker nog, je hebt geen flauw idee waar ze voor dienen. De overhead aan mogelijkheden zorgen er zelfs soms voor dat het lastig te begrijpen is of op zijn minst afleidend blijkt om je op de beoogde workflow te focussen. Daarnaast wil je ook geen fouten maken als je gewoon ergens een linkje in de footer (onderkant) van je site wilt aanpassen. Herkenbaar toch? Als je website of web applicatie volledig op maat gemaakt zou zijn, is het zo gemaakt zoals je het jezelf hebt voorgesteld. Het zit letterlijk als een maatpak. Lekker! Doelmatig en praktisch ingericht. In ieder geval zoals jij het aangenaam vindt.

Klantportaal op maat

Dit is maar een van de praktijkvoorbeelden. Net zoals bijvoorbeeld een klantportaal op maat, want er bestaat (net) niet zo’n plugin voor WordPress, of dit zit wel een beetje in Adobe Magento maar (net) niet helemaal.

Of een portaal waarop je alle koppelingen tussen verschillende software platformen kunt beheren. Of een platform waarop je content kunt beheren voor je website en tegelijkertijd ook je app, volledig ingericht op een manier precies zoals jij het voor ogen hebt en niet met de beperkingen van allemaal bij elkaar geraapte stukjes software van allerlei systemen die allemaal een klein deel van de oplossing kunnen leveren maar niet alles en daarnaast veel levert wat je niet nodig hebt. Je bent dan vaak bezig met het überhaupt voor elkaar krijgen dat alles goed werkt in plaats van met je daadwerkelijke business bezig te zijn.

Kan We Provide dat maken dan?

Ja! En nee, dat wil niet zeggen dat we niet heel goed zijn met WordPress, Adobe Magento of bijvoorbeeld Shopware. Maar soms wil je gewoon wat anders, iets meer specifiek. En daar wil je graag op kunnen doorbouwen, ook als het buiten de scope van een blog of eCommerce oplossing valt. Mogelijkheden. Altijd. Dat is maatwerk!

Wat komt er kijken bij een Symfony maatwerk traject?

Voor maatwerk oplossingen maakt We Provide gebruik van een basis laag in Symfony. Symfony is een PHP framework waarop je bijvoorbeeld je eigen kenmerkende CMS op kunt laten bouwen. Bijvoorbeeld voor specifieke doeleinden zoals webapplicaties, API’s, microservices en web services. Het Symfony framework geeft de developers van We Provide een “tool” om beter en sneller software op te kunnen ontwikkelen. Het framework geeft regels die gestructureerd zijn, beter te onderhouden en upgrade-baar zijn en mede daardoor ook meer secure zijn (ook niet geheel onbelangrijk).

Snelheid en schaalbaarheid

Developent op Symfony gaat sneller omdat generieke modules herbruikbaar zijn zodat meer tijd overblijft om te focussen op het specifiekere maatwerk. Dit wordt gewaarborgd door de mogelijkheid van bundles en components. Bundles zijn een soort plugins die zó compact gemaakt zijn en ontkoppeld van bijzaken, dat ze herbruikbaar en tegelijk bruikbaar zijn voor meerdere applicaties tegelijk omdat de configuratie in de applicatie verzorgd wordt en niet in de bundle zelf. Een voorbeeld van een bundle is de user bundle; hiermee wordt user management geregeld. Components zijn generieke op zichzelf staande features met voor-gedefinieerde routines die out-of-the box werken. Een voorbeeld is de process component voor het uitvoeren van commando’s in sub-processen. Symfony componenten worden zelfs door bekendere software projecten als Adobe Magento, Drupal, Laravel, Sylius, OroCRM, Pimcore, etcetera gebruikt, wat iets zegt over de kwaliteit ervan. Met bundles en components zet je al snel een basis neer waar op maat op doorontwikkeld kan worden van de meer unieke features. Tevens zorgt deze setting ervoor dat afhankelijkheden in de software architectuur zoveel mogelijk worden geëlimineerd, dus minder risico om werking te breken wat de flexibiliteit van de software laat toenemen. Je kan makkelijker veranderingen aanbrengen zonder dat andere delen van de code daar last van hebben.

Vrijheid in user experience

Vormgeving is tevens minder of zelfs niet gebonden aan vaste lay-outs zoals bijvoorbeeld bij Adobe Magento (eCommerce) sterk het geval is. Het is maatwerk, dus ook makkelijker vanuit puur design perspectief te volgen. Er van uitgaande dat correcte UX wordt toegepast. Een andere kwaliteit die We Provide UX designers prima kunnen leveren met in achtneming van de juiste customer journey!

Doorontwikkeling

Doorontwikkeling van het Symfony framework is duidelijk en wordt ondersteund door een wereldwijde community van toegewijde developers. Het heeft ook een bewezen betrouwbaarheid; niet voor niets maken bekendere software projecten hier gebruik van. Symfony handhaaft een roadmap waarin een periodieke doorontwikkeling voor de komende jaren is vastgelegd met een degelijk besef van deprecation van oude software/functies en genoeg ruimte om tijdig in de huidige software te kunnen voorbereiden op nieuwe versies, zonder voor verassingen te komen staan dat zaken niet meer werken. Uiteraard gaat dat niet vanzelf (als in automatisch); hier moeten klanten en We Provide dan ook samen duidelijke afspraken over maken. Via een begrijpelijk leesbare SLA (Service License Agreement) + beheerovereenkomst wordt een setting gecreëerd waarop de samenwerking gewaarborgd wordt in de tijd. Zo weten alle partijen altijd waar ze aan toe zijn..

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Symfony gecertificeerd
  • Ruim 10 jaar Symfony ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Hé jij, toekomstige collega! Laat je horen!

WORD ONZE COLLEGA