Dit is Verfwinkel

Verfwinkel.nl is de grootste online verfleverancier van Nederland en levert professionele verf tegen scherpe prijzen en met stipte bezorging. Dankzij ruim 80 jaar ervaring in de verfbranche, is Verfwinkel.nl in staat om op basis van constante kwaliteit het vertrouwen te winnen bij klanten. Als sponsor van PSV, knallen de opvallende borden van Verfwinkel er bovendien regelmatig uit op tv!

De vraag

Gewenst was een soepele transformatie van de oude custom webshop naar een voor mobiel geoptimaliseerde Magento webshop. Een shop die de bezoekers begeleidt richting de juiste verfkeuze. We/Provide werd daarbij uitgedaagd om een hulpmiddel te ontwikkelen waarmee men eenvoudig de juiste kleurkeuze kan maken, uiteraard uit de meest voorkomende kleurenwaaiers. Zonder dat dit ten koste zou gaan van de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de shop.

We/Provide heeft een oplossing ontwikkeld, waarmee het volledige productassortiment automatisch ingelezen kan worden in de nieuwe Magento webshop. Deze oplossing heeft de klant veel werk bespaard. De backend van de webshop is uitgebreid om het invoeren en wijzigen van producten zo veel mogelijk te vereenvoudigen. Zo hebben we een module geschreven waardoor eenvoudig aanbiedingsprijzen ingesteld kunnen worden die per procent te configureren zijn. Hiermee kan je eenvoudig prijswijzigingen doorvoeren en inspringen op de concurrent.

Kleurenwijzer

Met deze slimme kleurenwijzer kunnen geschikte verfproducten gevonden worden op basis van bijvoorbeeld een kleurcode of een omschrijving.

Videocontent

De bezoeker heeft de mogelijkheid om meer te weten te komen dankzij de toepassing van videocontent met productinformatie en specifieke instructies per product.

Geoptimaliseerde zoekfunctie

De zoekfunctie binnen de webshop is geoptimaliseerd, waardoor tijdens het typen suggesties worden gegeven op basis van ‘auto suggest’ en relevante producten getoond worden.

Het resultaat

Een volledig responsive Magento webshop, die ondanks de uitgebreide omschrijvingen overzichtelijk en professioneel is. De bezoeker wordt geholpen om de juiste verfkeuze te maken door uitgebreide productomschrijvingen, de toepassing van videocontent en de integratie van een kleurenwijzer. Bovendien is de zoekfunctie binnen de webshop geoptimaliseerd en heeft de bezoeker een uitgebreide keuze in betalingsmogelijkheden. Bij Verfwinkel.nl staat de bezoeker dus ècht centraal!

Over ons

Bekijk over ons

Bel of mail Mark

Team Lead e-Commerce +31 (0)88 6000 700 mark@weprovide.com

Ons werk

Bekijk ons werk