De vraag

Hoe kunnen we 9 verschillende webshop omgevingen in 1 overzichtelijk platform beheren? We verkopen in 9 verschillende landen, maar willen niet in 9 verschillende e-commerce platforms werken.

Met deze vraag kwam Lampenlicht.nl bij ons terecht. Als e-commerce specialist was dit voor ons geen probleem natuurlijk! Samen met hen zijn we op zoek gegaan naar het meest geschikte platform: een Magento 2 Enterprise webshop.

De oplossing

Voor Lampenlicht.nl hebben we een Magento 2 Enterprise webshop geheel in-house gebouwd. Een webshop platform van waaruit je gemakkelijk kunt switchen tussen de verschillende landen.

Tijdens het bouwen van de webshop hebben overigens ook andere belangrijke Magento integraties plaatsgevonden. Zo hebben we een ERP-koppeling naar SAP verwerkt waarbij orders en klantinformatie real-time wordt verwerkt. Hierdoor zijn alle gegevens in het Magento platform up-to-date.

Het resultaat

Een grafisch sterke webshop waarin sfeer, inspiratie en conversie samenkomen. Bezoekers kunnen eenvoudig vinden wat zij zoeken. De lamp kiezen die bij hen past en daar de bijbehorende onderdelen voor vinden. Ook het aantal technische hoogstandjes in deze responsive Magento 2 Enterprise webshop zijn van topniveau.

Ervaar zelf of je deze hoogstandjes kunt ontdekken en bekijk hoe de merkbeleving van deze webshop is doorgevoerd via: www.lampenlicht.nl.

Dit is Lampenlicht

Opgericht in 2007 is Lampenlicht.nl onderdeel van één van de snelst groeiende bedrijven in verlichting en alles wat daarbij komt kijken. Lampenlicht is niet alleen in Nederland actief. Ook in België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Polen, Italië en Zweden kun je lampen en andere lichtonderdelen bestellen.

Hoe de samenwerking was tussen Lampenlicht.nl en We Provide? Daar kunnen we kort over zijn: intensief en absoluut geslaagd. Een fijne samenwerking waarbij een representatieve webshop is ontwikkeld.

Strak design

Het strakke design dat je terug kunt vinden over deze hele webshop valt op. Zo is de homepage bijvoorbeeld opgedeeld in verschillende blokken van verschillende maten. Dit geeft niet alleen speels effect. Het zorgt er ook voor dat de klant ultiem bediend wordt in zijn of haar zoektocht naar een bepaalde lamp. In één oogopslag is duidelijk waar je wat kunt vinden.

Type fitting kiezen

Het kiezen van de juiste fitting is niet altijd even gemakkelijk. Met de juiste visuele ondersteuning helpen we klanten deze keuze te maken.

Door middel van een strakke vormgeving kun je gemakkelijk kiezen uit verschillende typen fittingen en wordt je uitgebreid geïnformeerd zodat je de juiste keuze maakt.

Mix 'n Match

Het samenstellen van je eigen lamp is een wens die veel online shoppers van Lampenlicht.nl hebben. Zo creëren zij een custom made lamp die geheel past in hun eigen interieur.

Met de ‘Mix ‘n Match’ feature op de Lampenlicht Magento Enterprise 2 webshop bestaat de mogelijkheid een lamp helemaal naar wens samen te stellen en alle onderdelen tesamen te bestellen.

Internationaal

Eén webshop, negen verschillende landen. Dat was de wens waar Lampenlicht.nl bij ons mee terecht kwam. Het is ons gelukt om deze 9 verschillende webshops gemakkelijk beheersbaar te maken vanuit 1 platform: de Magento 2 Enterprise webshop van lampenlicht.nl. Eén platform voor 9 verschillende landen, waarin verschillende koppelingen zijn gemaakt met onder andere SAP voor een soepele verwerking van alle orders en een up-to-date beeld in het platform.