Met online adverteren is het mogelijk om internetgebruikers te bereiken in verschillende fases van een aankoopproces ofwel beslissingsproces. De boodschap in de advertenties kan erg effectief op de doelgroepen afgestemd worden. In tegenstelling tot het “oude adverteren” in bijvoorbeeld de Gouden Gids, kan de boodschap op ieder gewenst moment aangepast worden. Daarnaast kan het effect van de advertenties dankzij webanalytics nauwkeurig gemeten worden.

Online adverteren of Zoekmachine adverteren

Een veel gebruikte manier van online adverteren is het adverteren in de zoekmachines. Met Zoekmachine adverteren, ook wel Search Engine Advertising genoemd (SEA), is het mogelijk om gerichte advertenties in verschillende zoekmachines te plaatsen. Deze advertenties zijn met de hedendaagse technologieën zeer nauwkeurig te tonen aan de specifieke doelgroepen van de organisatie. Bovendien zijn alle resultaten direct meetbaar, en is het mogelijk om de advertenties op ieder gewenst moment aan te passen en bij te sturen.

Zoekmachine adverteren met Google AdWords

Het populairste kanaal voor zoekmachine adverteren is Google AdWords. In Nederland heeft Google ruim 95% marktaandeel op gebied van zoekmachineverkeer, waardoor dit kanaal dan ook veruit het meest relevante zoekmachine advertentiekanaal is. Ook zoekmachine concurrenten Yahoo en Bing bieden zoekmachine advertentie mogelijkheden waarmee de doelgroepen bereikt kunnen worden. We Provide beschikt over meerdere gecertificeerde AdWords specialisten, op de volgende expertise gebieden:

  • Google Search Advertising
  • Google Display Advertising
  • Google Shopping Advertising
  • Google Mobile Advertising

Naast het adverteren met tekstadvertenties in zoekmachines, is het mogelijk om in de vorm van advertentie banners de boodschap van het bedrijf te vertonen op andere websites. Er zijn talloze ‘affiliate programma’s‘ beschikbaar waarmee je banners op specifieke websites kunt vertonen. Natuurlijk biedt ook het Google AdWords advertentie platform deze mogelijkheid. Via het Google Display netwerk kunnen de banneradvertenties vertoond worden aan jouw doelgroepen terwijl zij surfen op websites van derden.

Display Advertising

Met Google display advertising zorg je er voor dat je zichtbaar bent met advertentiebanners op relevante websites. De websites waarop jij jouw advertenties wilt vertonen kunnen door jou zelf geselecteerd worden. Daarnaast is het mogelijk om jouw doelgroepen te bereiken op willekeurige websites, op basis van hun interesses en surfgedrag. Zou kan een schoenenwebshop bijvoorbeeld zijn advertenties kunnen vertonen aan internetgebruikers met een interesse in damesschoenen en online shoppen.

Display advertising is perfect wanneer je de naamsbekendheid van het bedrijf wil vergroten, en/of je producten of diensten onder de aandacht wilt brengen. Daarnaast zorgen display advertenties natuurlijk voor nieuwe bezoekers naar jouw website, die dankzij de advertenties geïnteresseerd raken om jouw website of webshop aanbod te bekijken.

Ook Google Remarketing is onderdeel van het display advertentie netwerk van Google AdWords. Met remarketing is het mogelijk om bezoekers die jouw website eerder bezocht hebben op andere websites te bereiken met jouw advertenties. Dankzij het plaatsen van een zogenaamde ‘remarketing cookie‘ kunnen jouw eerdere website bezoekers opnieuw met het aanbod van jouw website in aanraking komen. Zeker wanneer deze bezoekers nog in het oriëntatieproces zitten, kan remarketing een erg krachtig middel zijn in het beslissingsproces.

Google Partner

Wij zijn bij We Provide Google partner. Hiermee kunnen wij aantonen dat wij gecertificeerde experts zijn en op het gebied van Google analytics en Google Adwords weten waar we het over hebben. In onze blogpost over de verschillende certificeringen van Google lees je meer over alle certificaten die er zijn en waarom deze bijdragen aan je online marketing kennis.

Online adverteren inzetten?

Ben je op zoek naar een geschikte partner op het gebied van online adverteren? Laat je dan eens door onze marketingexperts adviseren. Wij helpen je graag. Via onze contactpagina vind je onze gegevens en kun je gemakkelijk (en geheel vrijblijvend) contact met ons opnemen.

Bel of mail Mark

Team Lead e-Commerce +31 (0)88 6000 700 mark@weprovide.com