Logo design

Een eigen gezicht voor jouw merk met een logo (re)design

Logo's zijn er om te identificeren

Een goed logo is onmiddelijk herkenbaar. Het straalt vertrouwen en bewondering uit en is superieur aan het logo van de concurrentie. Het logo is een onderdeel van het merk en de vormen, kleuren, lettertypes en afbeeldingen zijn over het algemeen zeer onderscheidend van een merk/bedrijf in dezelfde niche.

Een kijkje in onze portfolio

Hoe gaat een logo
design traject in
zijn werk?

Briefing

Door middel van een interview met zorgvuldig samengestelde vragen bepalen we voor wie we het logo maken en wat het logo uit dient te stralen.

Onderzoek

In deze fase gaan we verder onderzoeken waar het merk voor staat, we de concurrenten zijn en wat er speelt in de markt waarin het merk zich begeeft.

Referentie

Welke logo stijlen passen er bij het merk? Welke typen symboliek passen zijn relevant? Welke lettertypes zijn er geschikt? Welk kleurgebruik spreekt aan?

Concepting

Op basis van het vooronderzoek gaan we naar de tekentafel. Hierbij gaan we helemaal los en verzinnen we achter de schermen zo veel mogelijk ruwe concepten.

Reflectie

We nemen even de tijd om afstand te doen van de gemaakte concepten en gaan kristisch kijken naar wat wel/niet werkt. Hieruit kiezen we 2 of 3 concepten waarvan we vinden dat ze goed bij het merk passen en presenteren deze aan je.

Presentatie

De beste logo’s worden gepresenteerd in de juist context. Hierbij zie je bijvoorbeeld het logo op een lichte en donkere achtergrond, op drukwerk, een gebouw, beursstand of een vlag voor je pand. Hierdoor krijg je een beter beeld of het logo wel, of misschien wel niet, werkt.

Oplevering en ondersteuning

Het logo wordt opgeleverd in alle verschillende bestandsformaten en varianten en kan naar wens worden gebruikt. Zonder dat je hiervoor aan licenties vast zit.

Ook opzoek naar een nieuwe identiteit voor jou merk?

  • Oplossingen op basis van een gedegen onderzoek
  • Continue verbetering d.m.v. een iteratief proces
  • In-house gecertificeerd UX team
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA