Een omnichannel Magento webshop met gevoel voor stijl

Dit is ORCON Workwear

Wat ORCON Workwear sterk maakt, is de combinatie tussen Nederlands design en jarenlange expertise op het gebied van werkkleding. Het volledige designproces wordt vanuit het kantoor in Doetinchem opgezet en houdt daarbij rekening met de specifieke wensen die bij werkkleding komen kijken. Doordat het volledige productieproces in eigen beheer is, schakelt ORCON Workwear snel en weet zij snel en kwalitatief kleding te produceren.

De vraag / het startpunt

Voor ORCON Workwear creëerde wij een Magento 2 Webshop Community. De webshop is gericht op de B2B doelgroep van ORCON waarbij de klant kan inloggen om vervolgens het volledige assortiment werkkleding te bekijken. De webshop vormt als het ware de basis. Zodra men inlogt zijn alle opties te bekijken die voor de werkkleding van ORCON Workwear beschikbaar zijn. Denk hierbij aan het selecteren van de juiste kleur, maat en type kleding. Vervolgens is het mogelijk deze kleding toe te voegen aan het winkelmandje en deze te bestellen.

Meer dan alleen een webshop

De nieuwe ORCON Workwear Magento 2 webshop richt zich niet alleen op de verkoop van werkkleding. De combinatie met merkbeleving en het informeren van klanten over de mogelijkheden is minstens zo belangrijk. Sfeer, gebruikersgemak en beleving rondom de werkkleding staat voorop. In het nieuwe design komen deze kernwoorden dan ook zeker terug. De nieuwe webshop heeft een upgrade gekregen en spreekt daardoor nog meer de doelgroep aan.

→ Bekijk de Magento webshop van ORCON

Koppeling met Microsoft Dynamics NAV

In deze nieuwe Magento 2 webshop is de koppeling met Microsoft Dynamics NAV één van de belangrijkste onderdelen. De producten worden in Microsoft Dynamics voorzien van de juiste specificaties, productinformatie en bijvoorbeeld datasheets om vervolgens doorgestuurd te worden naar Magento. Door het tot stand brengen van deze koppeling kan ORCON haar producten dus op één plaats beheren. ORCON heeft in Magento nog wel de mogelijkheid om producten verder te verrijken (of aan te passen) met productinformatie.

Over de samenwerking

In een relatief korte doorloopperiode met veel korte lijntjes en een duidelijk doel voor ogen, is een prettige samenwerking ontstaan die in de toekomst voortgezet gaat worden. De huidige Magento 2 webshop wordt verder uitgebouwd voor een (nog) betere klantervaring.

"Intern hebben we hard gewerkt om alle content voor onze ORCON producten op orde te krijgen zodat deze een goede plek krijgen in deze nieuwe website. Ik ben erg trots op het resultaat dat wij hebben bereikt en de mogelijkheden die onze webshop biedt voor de toekomst. Dit is pas de eerste stap in onze digitale strategie die we uitgestippeld hebben voor onze klanten en bezoekers. Het kan nu alleen nog maar beter worden!”

Patrick van der Heijden, E-commerce Manager @ Orcon