Een custom website uitgegroeid tot een internationaal online mediaplatform

Een contentrijke website voor een ultieme online beleving

Een ultieme online vertaling van de fysieke beleving van de reeks 5-sterren springwedstrijden (paardenwedstrijden), of beter gezegd de Longines Global Champions Tour. Met deze vraag kwam de organisatie al snel bij ons terecht voor een contentrijke website. Een website waarin voortborduurt wordt op de beleving van het fysieke event en die daarop naadloos aansluit.

Dit alles binnen een minimaal tijd bestek, dus er was veel durf voor nodig en hard werken. Binnen korte tijd bouwden we dan ook een website geheel op maat die paste bij de uitstraling van de evenementen aangesloten bij de tour.

Een website waarin content gemakkelijk te beheren is

GlobalChampionsTour.com was een klassieke website zonder veel interactie en zonder een specifieke inrichting voor een veelheid aan content. Voor de ultieme online beleving van de springevenementen bouwden wij een website waarin content centraal staat.

Zo maakten we het mogelijk om evenementen live te broadcasten, zorgden we voor een goede koppeling waarin fotograven hun foto’s eenvoudig konden uploaden en voegden we een interactieve mediagalerij toe waarin op basis van tags alle atleten te volgen zijn.

Dit is de Longines Global Champions Tour

Tijdens de Longines Global Champions Tour strijden de beste springpaarden en hun ruiters voor een flink bedrag aan prijzengeld. Tijdens de tour van 15 springevenementen in verschillende wereldsteden over de hele wereld strijden olympische-, wereld- en continentale kampioenen tegen elkaar om uitgeroepen te worden tot kampioen. Dit jaar doet de Longines Global Champions Tour verschillende steden aan: Parijs, Monaco, Shanghai, Doha en Miami.

Bekijk de contentrijke website van de Longines Global Champions Tour en zie zelf hoe wij verschillende vormen van content verwerkt

Livestreaming van GCT TV

Een van de belangrijkste features die verwerkt moest worden op deze nieuwe contentrijke website was de live broadcasting van GCT TV. Hierdoor kunnen geïnteresseerden van de wedstrijden (bijvoorbeeld op een ander continent) ook live meekijken naar de webstrijden en alle andere zaken rondom de springwedstrijden.

We zorgden ervoor dat de kwaliteit van de livestream automatisch aangepast wordt naar de kwaliteit van jouw internetverbinding en naar jouw apparaat. Hierdoor kunnen we optimaal kijkplezier garanderen en zorgden we ervoor dat fans van over de hele wereld de wedstrijden live kunnen volgen.

Compleet met biografie ruiters & paarden

Door te werken met zogenaamde tags, zorgden we ervoor dat alle content rondom een bepaalde ruiter of een bepaald paard gebundeld wordt. Zo kan een fan van een bepaalde ruiter precies alle stukjes video van alle evenementen terugkijken waarop die specifieke ruiter of dat specifieke paard zichtbaar is.

Op de website van de Longines Global Champions Tour is dan ook voor iedere ruiter of voor ieder paard een gedeelte ingericht waarop alle informatie gebundeld is. Denk hierbij aan foto’s, video’s resultaten en prijzengeld van alle seizoenen.

Een compleet internationaal mediaplatform

Doordat we koppelingen bouwden met broadcasters, met fotografen en zorgden voor realtime result providers is de website van Longines Global Champions Tour een waar mediaplatform geworden waar allerlei vormen van content samenkomen. Dit alles om ervoor te zorgen dat je niets mist van de tour, de ruiters en alle paarden.

→ Bekijk de website van Longines Global Champions Tour