Een op maat gemaakte website op topniveau

Een contentgedreven custom website

Aanvankelijk was het duidelijk: De Global Champions League (GCL) wilde een nieuwe website geheel passend bij hun unieke concept. Waarbij op een heldere, toegankelijke en spannende manier aantrekkelijke content voor liefhebbers en stakeholders getoond wordt.

Met name de toegankelijkheid voor de fans, een verbeterd format voor de livestreaming en live-ranglijsten waren enkele van de belangrijkste speerpunten voor de nieuw te ontwikkelen website.

Livestreaming geïntegreerd in de nieuwe website

Op de nieuwe website van de Global Champions League (GCL) hebben we het mogelijk gemaakt alle wedstrijden live te volgen via ‘GCL TV’. Deze livestreaming integratie hebben we in-house gebouwd.

Belangrijk bij de integratie van deze feature is dat de kwaliteit van de livestream automatisch wordt aangepast aan de internetverbinding van de bezoeker van de website. Hierdoor is optimaal kijkplezier gegarandeerd!

De website als mediaplatform

Uniek aan de website van de Global Champions League is, de samenwerking tussen de vele verschillende betrokken partijen. Zo werken omroepen, fotografen en stakeholders samen en generen zij content voor de website van de Global Champions League. Dit maakt de website dan ook een echt media platform waar verschillende soorten content samen zorgen voor een compleet beeld.

Dit is de Global Champions League (GCL)

De Global Champions League (GCL) is een topcompetitie waarin ’s werelds beste ruiters teamgenoten worden. Hiermee is een nieuw tijdperk in de springsport ingeluid! Uniek in de paardensport is dat ruiters zich verenigen in één team.

Dit teamconcept van de GCL bevat de beste elementen van andere wereldberoemde sportcompetities zoals de Premier League in het Engelse voetbal of de Formule 1 GP’s. Bekijk de website met de livestreams via: www.globalchampionsleague.com.

Het resultaat: een contentrijke custom website

Aanpassingsvermogen, flexibiliteit en een premium design zijn de belangrijkste kenmerken die je duidelijk kunt herkennen in de nieuwe site van de Global Champions League.

De website heeft een goede wow-factor met een heldere en eenvoudige navigatie. Belangrijk is dat de website zowel functioneert als informatiebron voor toegewijde paardensportliefhebbers, maar zeker ook als een manier om de paardensport voor te stellen aan een nieuw publiek

→ Bekijk de website van Global Champions League

"Door de jarenlange intensieve samenwerking zijn er strakke workflows en hechte banden ontstaan. Goede communicatie, snelle reactie en continue anticipatie zijn sleutelwoorden die deze samenwerking typeren. De ontwikkeling van de website verliep in strikte fases waarbij verschillende partijen betrokken zijn. Voor een soepel verloop van de werkzaamheden is een goede communicatie tussen de partijen cruciaal.”

Over de samenwerking met We Provide

Samenwerking van ruiters

Uniek aan de Global Champions League is dat voor de eerste keer in de geschiedenis van de springsport, topruiters van verschillende landen samenwerken in teams aan een reeks spannende wedstrijden gedurende het gehele seizoen. Deze teams zijn dan ook terug te zien in de nieuwe website van de GCL.