Een Magento 2 totaaloplossing: design, techniek en online marketing

De vraag

Een webshop die naadloos aan zou sluiten op de nieuwe website van FS Kantoorinrichting, dat was de vraag. Qua uiterlijk moesten de website en webshop in elkaars lijn liggen, maar wel duidelijk gescheiden zijn.

Daarnaast moesten er functionaliteiten bedacht worden waardoor bezoekers gemakkelijk van de website naar de webshop konden switchen, en weer terug. Tot slot moest er naast het design en de technische ontwikkeling een plan worden opgezet voor een online strategie om de twee merken sterk neer te zetten.

De oplossing

Om het hele project soepel te laten verlopen stelden we een multidisciplinair team samen van designers, developers en online marketeers. De ontwerpen van de website en webshop zijn dicht bij elkaar gehouden door de huisstijl van FS Kantoorinrichting te updaten en in een andere kleur door te voeren voor de webshop.

Voor de technische realisatie van de webshop werd voor Magento 2 gekozen. Hiermee was er toegang tot de nieuwste technische functionaliteiten en een optimale gebruiksvriendelijkheid voor FS Kantoormeubilair. Om de online positionering op te zetten werd een content- en advertentieplan opgezet en een social strategie gestart.

Het resultaat

We leverde een volledig responsive Magento 2 webshop op. Gebouwd met de nieuwste technieken waarmee FS Kantoormeubilair volledig toekomstproof is. Door het speelse design wordt de klant rondgeleid in de winkel en tenslotte verleidt tot een aankoop. Meerdere functionaliteiten zorgen ervoor dat ook de diensten van FS Kantoorinrichting naar voren worden gebracht.

Daar tegenover worden bezoekers van de website ook weer naar de webshop geleid om producten aan te kopen. Om zowel de webshop en website een boost te geven werd een tweeweekse lanceringscampagne opgezet en volgens een continuë social strategie in werking gezet.

Perfect samenspel tussen website en webshop

Door meerdere functionaliteiten zijn de webshop en website erg nauw met elkaar verbonden. Zo heeft de website in haar projectpagina’s meerdere hotspots toegevoegd in afbeeldingen waarmee producten worden uitgelicht. Met een directe link kunnen klanten hierdoor direct naar de webshop surfen. De webshop verwijst ook op meerdere plekken naar de website waar mensen meer informatie kunnen krijgen over de diensten van FS Kantoorinrichting. Zowel in de online uitingen als e-mail en op social media worden de twee merken in elkaar verweven, zonder hun eigen identiteit te verliezen.

Volledig responsive

De webshop en website zijn van top tot teen responsive. Hiermee wordt iedere bezoeker een optimale website ervaring geboden, ongeacht schermafmeting of apparaat. Van het ontvangst tot het betalingsproces heeft iedere gebruiker een soepele ervaring waardoor mogelijke redenen om de webshop te verlaten worden weggenomen.

→ Bekijk de Magento webshop van FS Kantoormeubilair

Dit is FS Kantoormeubilair

Met een bedrijfsnaam die al enigszins verklaard in welke branche zij actief zijn, zal het geen verrassing zijn dat FS Kantoormeubilair verschillende kantoormeubels verkoopt. Voor zowel meubels als verlichting kun je bij hen terecht. FS Kantoormeubilair heeft dan ook als missie het bedrijven erg gemakkelijk te maken door hen volledig te ondersteunen en te adviseren op het gebied van kantoorinrichting. Bekijk de webshop van FS Kantoormeubilair zelf en laat je inspireren.