Een professionele custom webshop met mogelijkheden tot doorontwikkeling

Een op maat gemaakte webshop voor Baby-Dump

De vraag vanuit Baby-Dump was duidelijk: een op maat gemaakte webshop met mogelijkheden tot uitbreiding in de toekomst. De webshop moest een professionele en functionele uitstraling hebben waarbij ontwikkelingen in de toekomst gemakkelijk geïntegreerd konden worden.

Vanuit een online marketing oogpunt moest ook het gemakkelijk uitvoeren van zoekmachine vriendelijke optimalisaties mogelijk gemaakt worden. Dit natuurlijk vanuit een SEO oogpunt.

De webshop technisch naar een hoger niveau

Om de website op technisch vlak naar een hoger niveau te tillen, is een custom CMS gebouwd. In dit CMS is alles naar wens ingevuld en gepositioneerd. Voor een goede presentatie van de voorraad en de juiste prijsweergave hebben we in-house ERP-software ontwikkeld om deze te synchroniseren. Hierdoor zijn in het CMS altijd de huidige voorraad en prijzen zichtbaar.

Eindresultaat: een professionele webshop met mogelijkheden tot doorontwikkeling die toekomstbestendig is. En ook een webshop waarin verschillende maatwerkoplossingen zichtbaar zijn.

Dit is Baby-Dump

De naam doet het al enigszins vermoeden, Baby-Dump is met 14 fysieke winkels, verspreid over heel Nederland, en met een op maat gemaakte e-commerce webshop, een grote speler op het gebied van babyproducten.

Het productassortiment is groot. De winkels en ook de webshop bevatten vele autostoeltjes, buggy’s, kinderstoeltjes en nog veel meer andere producten bedoeld voor baby’s en peuters. Bekijk de webshop en het ruime assortiment via: www.baby-dump.nl.

“Al ruim 10 jaar een goede samenwerking met We Provide, begin dit jaar hebben we nieuwe stappen gezet voor een nog beter vervolg.”

Huub Burgmans, Directeur @ Baby-Dump B.V.

Een maatwerk webshop

De webshop van Baby-Dump is volledig op maat gemaakt, naar de wensen die specifiek bij deze webshop horen. Zo hebben we een CMS gebouwd dat niet alleen past bij de huidige situatie, maar ook in de toekomst gemakkelijk uit te breiden is met nieuwe (op maat gemaakte) features.

Bovendien is tijdens het ontwikkelen van het nieuwe CMS uitvoerig geluisterd naar de wensen vanuit Baby-Dump. Denk aan koppelingen met voorraadsystemen en de synchronisatie van prijzen getoond in de webshop.

Merkpagina's beheren in het CMS

Een van de nieuwe features ontwikkeld in het CMS voor Baby-Dump zijn gepersonaliseerde merkpagina’s voor leveranciers. Leveranciers kunnen via een eigen persoonlijke omgeving zelf hun merkpagina’s beheren.

Zij krijgen de mogelijkheid deze pagina aan te passen met eigen teksten en eigen beeldmateriaal. Uiteindelijk houdt Baby-Dump zelf natuurlijk de controle over de livegang van deze pagina’s in hun eigen webshop.

One step checkout in webshop Baby-Dump

Eén de features in de webshop van Baby-Dump is de one step checkout. Oftewel het betalen, verzenden en bevestigen van je bestelling in één overzicht. Vanuit een conversie optimalisatie oogpunt is dit een aan te raden stap en deze is dan ook geïntegreerd in de op maat gemaakte webshop van Baby-Dump. Met de one step checkout kun je gemakkelijk jouw gewenste leverdatum aangeven. Zo is het zelfs mogelijk om de bestelling dezelfde dag nog te ontvangen.

Aanvullende productinformatie

De laatste feature die we uitlichten zijn de uitgebreide productbeschrijvingen die je vindt in de op maat gemaakte webshop van Baby-Dump. Deze productbeschrijvingen zijn niet alleen waardevol voor de klant omdat zij meer informatie kunnen lezen en zien over de producten. Ook verrijkt het product met meer content. Bij veel producten in de Baby-Dump webshop staan zelfs video’s die extra informatie geven over het product en het nog visueler maken.

→ Bekijk hier de webshop van Baby-Dump