WordPress 5.0, nu updaten of nog even wachten?

Geschreven door We Provide
Updates

Elke grote update binnen WordPress wil je natuurlijk gelijk uitproberen! Vooral als er nieuwe functies bijkomen zoals bij de laatste update. Toen werd er een hele nieuwe editor toegevoegd. (Meer info: WordPress 5 Gutenberg editor) Maar, is het wel verstandig om meteen een update uit te voeren zodra deze beschikbaar is? Soms wel, soms niet! In dit blog leggen we uit wanneer je beter kunt wachten met een update. WordPress werkt met verschillende soorten updates. Zo zijn er kleine beveiligingsupdates en uitbreidingen die nieuwe functionaliteiten aanbieden.

Beveiligingsupdates

WordPress is altijd in beweging, zo kan het zomaar zijn dat er een beveiligingslek of fout gevonden wordt. Deze fouten wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen om geen risico te lopen. We Provide kan je hierbij helpen met een goed updatebeleid zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat jij vatbaar bent voor nieuwe problemen.

Nieuwe WordPress versies

De tweede vorm van updates, waarbij functionaliteiten worden toegevoegd of wanneer je overgaat naar een geheel nieuwe versie, zoals bij 5.0, kun je niet altijd zo maar direct installeren en probleemloos gebruiken. In deze nieuwe versies kunnen vaak nog kinderziektes zitten. Nog maar weinig mensen gebruiken het, dus fouten die voor kunnen komen zijn niet gelijk duidelijk. Wanneer er een grote update is geweest volgt er vaak snel een kleinere update die de eerste foutjes eruit haalt. Scheelt jou weer een hoop gestress waarom er dingen niet goed lopen.

Daarnaast zijn de plugins en thema’s die je hebt bepalend voor wanneer en of je een update doet. Bij grote wijzigingen in WordPress zelf dienen namelijk ook de plugins en thema’s aangepast te worden. Ze kunnen bijvoorbeeld nog gebruik maken van verouderde WordPress functies die niet meer ondersteund worden. Bij de laatste update kan het zo zijn dat plugins of thema’s niet met de nieuwe Gutenberg editor om kunnen gaan. Dit wil je natuurlijk wel zeker weten voor je gaat updaten. Bij het update venster in je dashboard kun je per update precies zien in hoeverre een plugin of thema klaar is voor de nieuwste versie. Vaak is dit wel een indicatie, onze voorkeur gaat dan ook uit naar zelf testen.

Hiervoor kunnen wij een staging/test omgeving inrichten waar wij samen met u kunnen testen wat een upgrade naar WordPress 5 voor u betekent.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA