Whitepaper – de nieuwe AVG privacywet 2018

Geschreven door We Provide
Magento
privacywet
Whitepaper

U heeft het vast al voorbij zien komen, op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywet in werking. Op verschillende blogs, fora en andere belangrijke nieuwssites zie je dit onderwerp dan ook regelmatig voorbij komen. Ook wij bij We Provide volgen we de ontwikkelingen rondom dit onderwerp op de voet. Bent u al volledig voorbereid op alle veranderingen?

De nieuwe privacywet

Waar hebben we het eigenlijk over? Vanaf 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Ook de term GDPR zie je veel voorbij komen. Dit is de engelse vertaling van de Nederlandse afkorting. De AVG gaat onder andere over de verantwoordelijkheden t.a.v. persoonsgegevens: welke data wordt opgeslagen, waarom en hoe gaat u hier mee om? Allemaal relevante onderwerpen. De nieuwe AVG stelt strengere eisen aan privacy en de beveiliging van persoonsgegevens, zowel online als offline. De wet is dus niet alleen voor online georiënteerde bedrijven van toepassing. De AVG geldt voor alle partijen die met deze data te maken hebben.

Whitepaper over de privacywet

In onze whitepaper zetten wij een aantal feiten op een rijtje die met deze nieuwe privacywet te maken hebben. Wat moet je onder andere weten? Wat gaat er bijvoorbeeld veranderen? En als je met We Provide samenwerkt, wat betekent dit dan?

Download de whitepaper

Let op: Wij raden je aan je juridisch te laten adviseren over alles wat te maken heeft met deze nieuwe privacywet. Een juridisch onderlegt persoon kan je waarschijnlijk goed informeren over de precieze gevolgen.

Magento en de nieuwe wet

Ook Magento, een platform dat wij zeer goed kennen, is zich bewust van de nieuwe wetgeving. Zij hebben een aantal punten gepubliceerd die je moet weten voor deze nieuwe wetgeving. Lees meer over de zaken die Magento belangrijk vindt.

Voor de hele EU gelijk

Vanaf 25 mei geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU; hier heeft iedere onderneming hoogst waarschijnlijk ook mee te maken. Belangrijk voor ondernemers dus om dit te checken. Ook belangrijk is dat vóór 25 mei 2018 alles omtrent de AVG op orde moet zijn, het is dus geen startdatum voor de veranderingen die je moet doorvoeren. Wacht daarom niet (te) langer met het doorvoeren van de AVG maatregels binnen uw organisatie en relevante producten, want het kan veel tijd kosten.

Meer informatie over websites?

Wil je meer weten over deze nieuwe privacywet en de veranderingen? Neem dan gerust contact met ons op via: 088 6000 700.

Of ben je benieuwd naar wat wij nog meer voor je kunnen betekenen op het gebied van websites en de beveiliging hiervan? Lees dan meer over het laten maken van een WordPress website of de aanpassingen die mogelijk zijn. Neem gerust contact op via: 088 6000 700.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA