We Provide op de eerste Magento Unconference NL

Geschreven door We Provide
blog

Dutchento, de Nederlandse Magento club, organiseerde de eerste Magento Unconference (MUC) in Nederland. Als één van de zes ‘friends of the Magento unconference’ reisde we vanuit We Provide met zeven personen af naar een prachtlocatie in Utrecht om ons helemaal onder te dompelen in de wereld van Magento en alles dat daarbij komt kijken. Je leest hier een verslag van onze aanwezigheid op deze eerste Magento conferentie.

Aankomst op een prachtlocatie

We kwamen uit bij Fort aan de klop, een echt fort uit 1852. Dit bleek de perfecte locatie om de Magento unconference (MUC) te hosten. Alles wat je nodig had was op het eiland te vinden. Om te slapen, eten, drinken, van een stormbaan af te racen of een sessie bij te wonen, ver hoefde je nooit te gaan.

Op vrijdagavond waren we met 4 We Providers aanwezig om, onder het genot van een biertje, kennis te maken met andere Magento programmeurs. Ook waren er Magento geïnteresseerden uit andere landen aanwezig waren (onder andere uit: Duitsland, Amerika en Italië) wat ervoor zorgde dat de voertaal Engels was. Om ervoor te zorgen dat een eventuele taalbarrière werd doorbroken werd er ’s avonds een taalspel georganiseerd waarin je elkaar moederstaal kon leren. Hierdoor werd er veel gepraat, maar zeker nog veel meer gelachen. Kortom, het was een geslaagde eerste avond.

Magento Unconference Dag 1: Slaperige ogen en interessante presentaties

De eerste unconference-dag begon met slaperige ogen door de gezellige vrijdagavond. Wederom blijkt dat slapen in een gezamenlijke ruimte, nadat het bier rijkelijk gevloeid heeft, kan zorgen voor veel snurkende Magento kamergenoten 😉 Net na het ontbijt voegden ook de andere We Provider zich bij de groep. Nadat de bedden zorgvuldig uitgekozen waren begon voor iedereen de eerste dag. Sander Mangel beet het spits af met een welkomstwoord, om vervolgens iedereen aan het werk te zetten. Er moesten onderwerpen bedacht worden waar je iets over wilde leren, of juist iets over wilde vertellen.

Er was op de eerste dag ruimte voor 16 sessies (4 tijdstippen x 4 verschillende ruimtes = 16 sessies). Veel onderwerpen gingen over Magento 2, maar er waren ook genoeg sessies over onderwerpen als PhpStorm, Scrum en de kunst van presenteren. Omdat er bijna drie keer zoveel onderwerpen als ruimtes waren moest er gestemd worden. De sessies van We Providers Dwayne over Magento 2 Core Principles en Tim over SASS/LESS, haalden de eindstreep en werden dan ook druk bezocht. Ook sessies over tips & tricks in PhpStorm van Peter-Jaap en de UI Components sessie van Jisse waren populair.

Na de laatste sessie werd ons nieuwste speeltje, de Oculus Rift, aangesloten. Zo konden we nog wat in VR gamen voordat de barbecue begon. Ondertussen vonden de t-shirts die we hadden meegenomen gretig aftrek (je ziet ze op de foto). Na een goed verzorgde barbecue streken we neer rond het kampvuur om over Magento, maar liever andere onderwerpen, te praten. Weer een succesvolle avond en de bedden werden pas laat opgezocht.

Magento Unconference Dag 2: Egg blowing en meer Magento 2

Zondagochtend begon weer met een uitgebreid ontbijt om vervolgens de nieuwe onderwerpen in te dienen voor de sessies van de laatste dag. Een leuke eerste sessie ging over ‘Egg blowing’ door Jisse. Ook de sessies over ‘debug with xDebug’ door Tim en Andrea, alsook ‘TDD in Magento 2’ door Giel en ‘Using Atlassian/Jira’ waren zeer de moeite waard. Na de laatste sessie werd er nog even nagepraat over het zeer geslaagde weekend, om vervolgens de spullen te pakken en naar huis te gaan.

Terugkijkend, willen we Dutchento bedanken voor het perfect georganiseerde evenement en kijken nu alweer uit de volgende edities! Inmiddels zijn we ook op de 2e editie van dit mooie events geweest. Lees het verslag van Magento Unconference 2 en hoe onze developers deze tweede editie hebben ervaren.

Alle Magento Unconference insights op een rijtje

Benieuwd wat wij met alle inzichten over Magento gaan doen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. Wil je graag meer informatie over de Magento integraties die wij in-house bouwen? Bekijk dan onze informatiepagina over Magento 2.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Mee bouwen aan een supergaaf project?

WORD ONZE COLLEGA