We Provide ontwerpt nieuw logo en items voor Parochie St. Bernardus

Geschreven door We Provide
blog

Soms komen er bijzondere projecten op je pad. Bijzondere pareltjes die niet heel voor de hand liggend zijn. Eén daarvan was het verzoek om een nieuw logo te ontwerpen voor de nieuwe parochie die ontstaan is uit de fusie van meerdere parochies van gemeente Bergeijk: Parochie St. Bernardus. Een hele mooie opdracht waarin veel uitdaging zat!

Parochie St. Bernardus: voorbereiding

Wat volgde waren gesprekken met een afvaardiging van het kerkbestuur, samen met Pastoor Buyens. We kregen op ludieke wijze een spoedcursus kerkelijke geschiedenis. We leerden in korte tijd alles over richtlijnen van het bisdom, stempels voor in pelgrimspaspoorten en bisschopsstaffen om zo alle input te gebruiken bij de opdracht die voor ons lag.

Met ivoor ingelegde bisschopsstaf

Het verzoek was een logo te ontwikkelen. Maar waar begin je dan? Een stukje achtergrond… Naamgever van de nieuwe parochie is: St. Bernardus van Clairvaux. Oude prenten van deze heilige kwamen op tafel. Daarop is hij meestal afgebeeld met de voor hem kenmerkende bisschopsstaf. Op een dag kwam pastoor Buyens met een stuk van een bisschopsstaf op kantoor. Wij gaan er natuurlijk in het volste vertrouwen vanuit dat dit de originele staf van de heilige Bernardus is, de échte. Deze met ivoor ingelegde staf hebben we gefotografeerd en ingescand en vormde dan ook de basis voor het nieuwe logo, samen met oude afbeeldingen die we van St. Bernardus konden vinden.

Logo, stempel en briefpapier

Het logo werd goedgekeurd en daarna ontwikkelden we een stempel voor in pelgrimspaspoorten. Dat moest aan specifieke afmetingen en eisen van het bisdom voldoen. Pelgrims die bijvoorbeeld op hun tocht naar bijvoorbeeld Santiago de Compostella door de parochie van St. Bernardus reizen, kunnen dit in hun pelgrimspaspoort laten afstempelen. Ook briefpapier werd ontwikkeld, conform de specifieke wensen van het bisdom.

Vaandels, vlaggen en noveenkaarsen

We hebben het logo-ontwerp ook doorgevoerd op kerkelijke attributen zoals: nieuwe noveenkaarsen, vaandels en vlaggen voor in de kerk. Toen de noveenkaarsen geproduceerd waren, kwam pastoor Buyens ons deze persoonlijk overhandigen. De heilige Bernardus waakt dus nu over ons kantoor!

Ook een nieuwe huisstijl?

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen in de ontwikkeling van jouw nieuwe huisstijl? Bekijk dan alle Design mogelijkheden of neem dan contact met ons op en laat ons weten van waaruit wij bij jou een nieuw logo mogelijk ontwikkelen. Contact kan via: 088 – 6000 700.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Hé jij, toekomstige collega! Laat je horen!

WORD ONZE COLLEGA