Focus op de toekomst: 7 webdesign trends uit 2014

Geschreven door We Provide
blog

Technische snufjes op websites worden steeds meer beschouwd als vanzelfsprekend. Steeds vaker realiseren wij voor onze opdrachtgevers bijvoorbeeld responsive websites, flat design, designs die afgestemd zijn op statistische gegevens. Maar de belangrijkste webdesign trend die wij merken onder onze opdrachtgevers is voorop lopen qua techniek en design. Wij hebben een aantal webdesign trends dit jaar op een rijtje gezet.

Webdesign trend 1. Flat design

Er is een nieuwe trend waar we merken massaal voor vallen: flat design. Hierbij wordt gebruik gemaakt van rustige kleuren en vormen. Geen schaduweffecten, geen diepte of ingewikkelde en zo realistisch mogelijk ogende iconen. Het resultaat: strakke en hippe ontwerpen. Ons oordeel: We like!

Webdesign trend 2. Dé kleur van 2015: koperrood

De grote verfmerken ontwikkelen altijd trendvoorspellingen op het gebied van kleurgebruik. Sigma ziet voor 2015 een duidelijke rol weggelegd voor duurzame, zachte basiskleuren, dichtbij de natuur. Grote contrasten zijn not done. Volgens Akzo wordt de kleur voor 2015 koperrood: aards en verfijnd chique. Trend is daarbij de inzet van egale kleurvlakken: één kleur per website-onderdeel. Deze kleuren mogen niet te hard contrasteren maar zullen eerder een zachte opeenvolging van kleuren zijn die passen binnen hetzelfde kleurenpalet.

Webdesign trend 3. Transparante lagen

Het aanbrengen van transparante lagen over (delen van) foto’s is een duidelijke trend. Hiermee kun je in een flat design toch wat gelaagdheid aanbrengen, wat nodig kan zijn om de website grafisch wat spannender te maken. Ook kan een transparante laag foto’s verbinden die op het eerste gezicht niet bij elkaar lijken te passen.

Webdesign trend 4. Responsive webdesign

We stipten het in de intro al aan: steeds meer websites worden responsive ontwikkeld. Websites kennen steeds vaker aparte versies voor desktop, tablet en mobile. Zo zijn ze geschikt voor alle devices en bieden ze optimaal gebruiksgemak. Uiteraard zetten we hierbij slimme technieken in.

Webdesign trend 5. Echtheid

We gaan voor puur, echt, ook in de fotokeuze van mensen. Voor ons liever geen neppe Amerikaanse “stockfotomensen” meer, maar echte mensen. De mensen op je site vertegenwoordigen bepaalde persona’s: mensen die je doelgroepen vormen. Pas wanneer deze zo realistisch mogelijk worden weergegeven, geloven we de boodschap.

Schijn bedriegt hierbij natuurlijk soms wel, want over het algemeen worden deze ‘echte’ mensen perfect gestyled. En dat is ook wenselijk: de personen moeten wel aantrekkelijk getoond worden.

Webdesign trend 6. Prominente plaats voor Toptaken

We kunnen voor onze opdrachtgevers in kaart brengen welke onderdelen van de site goed bezocht worden. Bezoekers hebben immers geen zin om een hele site door te spitten. Met die kennis richten we een site optimaal in. De belangrijkste items kunnen als Toptaken op de homepage worden gepositioneerd.

Webdesign trend 7. Schuine vlakverdeling

Een trend die duidelijk afwijkt van wat we eerder zagen: schuine menubalken, scheve animaties, foto’s die schuin afgesneden zijn. Hoeken op een website hoeven met de technische mogelijkheden van nu niet langer 90 graden te zijn.

Meer webdesign trends?

Ben je op zoek naar meer recente webdesign trends? Bekijk dan ook onze artikelen over webdesign trends uit 2017.

Benieuwd wat wij op webdesign gebied voor jou kunnen betekenen? Ga dan naar onze webdesign pagina en laat je volledig informeren. Je kunt ook contact opnemen via: 088 – 6000 700 en we informeren je persoonlijk.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA