We Provide; de nieuwste ‘Partner in Education’ van Fontys Hogeschool ICT

Geschreven door We Provide
blog

Sinds 4 oktober 2018, mag We Provide zich voor de komende vier jaar Partner in Education van de Fontys noemen. Maar ook hiervoor heeft We Provide CEO, Frank Houtappels, een actieve samenwerking onderhouden met Fontys Hogeschool ICT (FH ICT). Hij heeft zich namelijk ingezet als extern deskundige uit het bedrijfsleven bij afstudeerzittingen van FH ICT. De afgelopen jaren, liet We Provide jaarlijks al tientallen studenten van FH ICT afstuderen en/of verstrekte een stage plek voor ze. Daarnaast, zijn een aantal afstudeerders, die hun scriptie hebben geschreven bij We Provide, na hun stage in vaste dienst getreden. Dit reflecteert de betrokkenheid van We Provide met de studenten in hun vakgebied.

Wat houdt ‘Partners in Education’ in?

Het is belangrijk om jong talent klaar te stomen op wat ze te wachten staat in de arbeidsmarkt. De professionele ontwikkelingen van deze jonge talenten staat hierin voorop. Het klaar stomen voor de arbeidsmarkt komt niet alleen voort uit het studeren van theorieën uit boeken, maar ook door middel van kennismaking met het bedrijfsleven. Volgens Fontys Hogeschool ICT directeur Ad Visser is het daarom ook “van groot belang dat de student al tijdens de studie intensief kennismaakt met het bedrijfsleven”. Daarom hecht FH ICT waarde aan duurzame relaties met bedrijven binnen hun beroepsgebied. Deze relatie wordt onderhouden door uitwisseling van kennis tussen de Hogeschool en het bedrijfsleven. Waar FH ICT bedrijven laat kennis maken met hun toekomstige medewerkers, geeft het bedrijfsleven een goed beeld aan de studenten hoe het er in ‘de echte wereld’ aan toe gaat. Daarentegen, een dergelijke partnership houdt de hogeschool scherp ten aanzien van de eisen van het bedrijfsleven. Het feit dat We Provide nu partner is zorgt ervoor dat de partners samen semesters gaan invullen en zorgen dat het onderwijs relevant blijft.

We Provide en ‘ICT & Media Design’

Binnen de FH ICT bestaat de studieroute ‘ICT & Media Design’, waar de actieve samenwerking met We Provide onder valt. Deze studieroute focust zich op Web Development, Design, Branding en Concepting. Bij het verlaten van de opleiding moet de student in staat kunnen zijn; conceptplannen en communicatie plannen te bedenken, maar ook het echt uitvoerig bouwen van websites. Hieraan probeert We Provide een steentje bij te dragen doormiddel van het leveren van projecten, ze te beoordelen en vervolgens feedback te geven. Een van de redenen dat het onderwijs van FH ICT zo up-to-date is, is te wijten aan het feit dat het een sterk samenwerkingsverband heeft met bedrijven zoals We Provide.

Structurele samenwerking

De samenwerking tussen het bedrijf en de onderwijsinstelling werkt twee kanten op. Het bedrijfsleven verleent de mogelijkheid aan studenten om ervaring op te doen, in termen van real-time projecten en stage- en afstudeerplekken. Diezelfde studenten voorzien het bedrijf vervolgens van de mogelijkheid op bepaalde casus in gang te brengen. Een mooie mogelijkheid voor alle betrokken partijen om van kritische vraagstukken te leren. De FH ICT heeft eveneens baat bij de structurele overdracht van kennis van de nieuwste technologieën en ontwikkelingen die bedrijven delen. Op deze manier profiteren alle stakeholders van de partnership en ontstaat er een vicieuze cirkel in het samenwerkingsverband. De tevredenheid van de partners van de samenwerking is gevisualiseerd in figuur 1.

Figuur 1
Figuur 1

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA