Het belang van Test-driven development (TDD)

Geschreven door We Provide
blog

Wanneer je het hebt over Test-driven development (TDD) verwijs je naar een programmeerstijl. Een programmeerstijl waarbij drie zaken samengaan: coderen, testen (in de vorm van het schrijven van unit tetst) en webdesign. Lees meer over deze programmeerstijl en de informeer eens naar de mogelijkheden bij We Provide.

Bij sommige ontwikkeltrajecten is het belangrijk de gebruiker als uitgangspunt te nemen en een project volledig te benaderen vanuit het perspectief van de gebruiker. Deze heeft bepaalde wensen, eisen en verwachtingen. Die requirements kunnen worden vertaald in testcases. Eerst worden deze tests geschreven en vrijwel tegelijkertijd de code. Soms moet het hele proces van tests schrijven en code ontwikkelen, meerdere malen doorlopen worden om te komen tot een volledig werkende code. Dit is een compleet andere werkwijze dan het gebruikelijke schrijven van code, om die vervolgens achteraf pas volledig te testen.

Wat is Test-driven development (TDD)?

Test-driven development (TDD) is één van de belangrijkste programmeertechnieken binnen Agile development. Bij deze ontwikkelmethodiek wordt een interface meteen getest op bruikbaarheid. Zo kan er al in een vroeg stadium bijgestuurd en aangepast worden. Er is weliswaar extra code nodig voor het schrijven van de tests. Toch kan de uiteindelijke ontwikkelingstijd korter worden, doordat fouten al eerder ontdekt en hersteld worden.

De geschreven code mag alleen functionaliteiten bevatten die nodig zijn om de test te laten slagen. De tests zijn immers gebaseerd op de specifieke requirements van de eindgebruiker. Extra functionaliteiten zullen wellicht overbodig zijn en worden dan ook niet geïmplementeerd. Door onnodige code weg te laten wordt de hoeveelheid code beperkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij We Provide?

Wil je meer weten over Test-driven development (TDD)? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op via 088 6000 700 of bekijk de contactgegevens op onze contactpagina. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en bespreken graag de mogelijkheden met je.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA