Support van Magento 1 Commerce en Open Source tot juni 2020

Geschreven door We Provide
E-commerce
Magento

Bij het uitkomen van Magento 2 in december 2016 leek het er even op dat de Magento 1 support voor toen nog Magento 1 Enterprise en Magento 1 Community zou ophouden per december 2018. Echter kwam Magento hier toen snel op terug, maar er werd geen datum genoemd. Diverse data zijn inmiddels de revue gepasseerd. Zelf gaf Magento aan om dit zeker 18 maanden voor het einde van de support kenbaar te maken. Vandaag 6 september 2018 is het dan zover over 18 maanden stopt de support van Magento 1 Commerce en Open Source.

Het stoppen van support voor het Magento 1 platform heeft grote gevolgen. Beveiligingspatches zijn namelijk een essentiële vereiste voor sites om veilig en compliant te blijven. Om de zoveel tijd brengt Magento een patch uit die ervoor zorgt dat je webshop een goede performance geeft en veilig is. Door ervoor te zorgen dat je altijd de nieuwste patches installeert, kun je niet alleen gebruik maken van de nieuwste features, maar voorkom je ook dat jouw webshop kwetsbaar is voor kwaadwillende.

Voor de Commerce versie zijn de volgende data bekend:

magento commerce

Magento heeft aangegeven dat klanten nog support krijgen zolang de licentie loopt. Versie 1.14 is in Juli 2014 uitgebracht. Dit betekent dat Magento hier totaal straks 6 jaar support op heeft geleverd, best netjes voor een e-commerce platform.

De security en patches zijn alleen van toepassing op de core van Magento. Dus niet op externe toepassingen en/of extensies van derden. Dit is iets om in de gaten te houden en met name de communicatie van extensie bouwers over support goed te volgen.

De data van de Open Source versie ziet er als volgt uit:

Magento stopt met de ondersteuning PHP 5.6

Naast de aankondiging van het einde van support voor Magento 1 heeft Magento ook een mededeling gedaan over het ondersteunen van PHP 5.6. Zoals bekend zal de support vanuit PHP zelf voor de versie 5.6 stoppen op 31 december 2018. Dit geldt overigens voor alle PHP applicaties. December 2018 stopt PHP de support van PHP 5.6 t/m 7.0.
Magento heeft daarom ook besloten hierin niet meer te investeren. Doordat alleen de versie PHP 7.2 doorloopt qua support tot juni 2020 zal Magento zorgen dat Magento versies Commerce 1.14.2 en Open Source 1.9.2 hiervoor nog een patch zullen krijgen. De releasedatum van deze patch is op dit moment nog niet bekend, maar dat zal zeker voor December 2018 zijn i.v.m. het stoppen van de PHP support.

Migratie van Magento 1 naar Magento 2

Nu het einde van Magento 1 echt in zicht is, is het voor de Merchant met een Magento 1 webshop enorm belangrijk om op korte termijn een beslissing te gaan nemen. Er zal namelijk rekening gehouden moeten worden met de doorlooptijd voor de ontwikkeling.

Support voor Magento 2

Webshops die al Magento 2 gebruiken moeten zich bewust zijn van de lifecycle van diverse versies. Magento heeft aangegeven dat zij elk kwartaal een nieuwe versie zullen releasen. Zo gaven ze opnieuw aan dat ook voor ‘oudere’ versies van Magento 2 op een bepaalde datum het uitbrengen van patches zal stoppen. In de Magento Software Lifecycle Policy staat onder andere deze tabel:

In de tabel kun je zien dat bijvoorbeeld voor Magento Commerce 2.2. de support stopt per september 2019. Het is dus belangrijk om elk kwartaal ruimte in te plannen om de update door te voeren.

PHP voor Magento 2

Omdat de support voor Magento 2.1 doorloopt tot Juni 2019 zal Magento hier ook voor december 2018 een patch uitbrengen om ook PHP 7.1 te ondersteunen. Er is al aangegeven dan er geen release zal komen om versie 2.1. geschikt te maken voor PHP 7.2.
Ook voor Magento 2.2. zal er geen release komen om PHP 7.2. te ondersteunen. Magento 2.3. zal daarom direct bij het uitbrengen versie 7.2. ondersteunen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA