Gebruik van SSL Certificaat in Chrome nog belangrijker

Geschreven door We Provide
blog

Http of Https, wat is nou eigenlijk het verschil? En waarom is dit zo belangrijk? Veel websites hebben nog een oude http-variant van hun website. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? En wat betekent de een SSL certificaat in deze? Allemaal vragen die steeds belangrijker worden wanneer je een eigen website of webshop hebt. Wij leggen je uit wat het verschil is en waarom je beter kunt kiezen voor een SSL Certificaat voor jouw website.

Beveiligde verbinding met een SSL Certificaat

Veilig internetten wil iedereen maar veel mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat veel websites geen versleutelde verbinding hebben tussen de servers waarop de website staat en hun bezoekers. Oftewel een onveilig, niet versleutelde verbinding. Wanneer je een niet versleutelde website bezoekt (http) kunnen kwaadwillenden op hetzelfde netwerk jouw gegevens gebruiken. Vooral bij het afronden van betalingen of versturen van gevoelige informatie wil je natuurlijk dat deze informatie privé gehouden wordt.

Websites die wel beveiligd zijn (https websites) maken gebruik van een SSL certificaat om de verbinding tussen de servers en hun bezoekers te beveiligen. Je herkent deze websites in de URL balk aan de groene letters en een slotje aan het begin van de balk. Als bezoeker weet je nu dat jouw gegevens veilig verstuurd worden. Als website eigenaar geeft deze beveiligde verbinding aan dat je jouw bezoeker serieus neemt en hun gegevens beschermd. Vaak blijkt dat bezoekers je website sneller vertrouwen voor een aankoop.

Misschien nog wel meer van belang: Google waardeert websites met een versleuteling beter in de SERP resultaten. Ook daarom is het dus belangrijk dat je de beveiliging van je website of webshop afschermt met een SSL certificaat.

Bezoek van een http

Vaak krijgen bezoekers geen melding als ze een http-website bezoeken of schenken geen aandacht aan deze melding. Het is hierdoor vaak niet duidelijk dat de website die je bezoekt onveilig is en dat jouw gegevens op een onveilige manier worden verwerkt. Om hier verandering in te brengen wil Google Chrome uiteindelijk elke http-website als ‘niet veilig’ labelen.

geen SSL certificaat - http

We verwachten dat deze melding bezoekers afschrikt en dus een negatief effect gaat hebben op de conversie van je website. Google wil in latere versies werken met een rode waarschuwingsdriehoek en rood gearceerde letters om extra nadruk te leggen op de onveiligheid van http-websites.

Zorg voor veiligheid

Websites of webshops met een versleutelde verbinding, dus een veilige verbinding, kunnen bezoekers herkennen aan het feit dat https in de URL staat. Met de ’S’ van secure (veilig). Deze websites zijn beveiligd met een SSL certificaat. Dit betekent dat de verbinding tussen de website en de bezoeker wordt versleuteld. Gegevens die worden overgedragen op deze website zijn niet uit te lezen zonder het encryptie-algoritme te kraken. Voor websites of webshops waarbij betaal- of persoonsgegevens uitgewisseld worden, is versleuteling cruciaal.

SSL Certificaat voor jouw website of webshop?

Heeft jouw website of webshop al een SSL certificaat? Laat ons je daarbij helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 6000 700 of via info@weprovide.com zodat we samen kunnen kijken hoe we jouw website of webshop veilig kunnen maken. We helpen je graag. Je leest ook meer informatie over hoe veilig wij website maken op onze pagina over het laten maken van een WordPress website.

 

Meer lezen over van http naar https? Ga dan naar onze blog over het overstappen van http naar https.

Van http naar https - veilig

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA