Social Media gebruik in 2017 in Nederland – Infographic

Geschreven door We Provide
blog

Social media is anno 2017 niet meer weg te denken uit het online medialandschap en het social media gebruik stijgt nog iedere dag. Bij het bedenken van een social media strategie voor jouw bedrijf is het belangrijk vast te stellen waar jouw doelgroepen zich bevinden. Nederland telt miljoenen social media gebruikers. Wij kunnen ons voorstellen dat je door de social-media-bomen het bos niet meer ziet.

Via welke social media kanalen bereik je jouw doelgroep?

Uit de infographic blijkt duidelijk dat de grootste groep die social media gebruikt, zich op Facebook bevindt. Een zeer groot deel van deze gebruikers bezoekt het platform dagelijks. Op de 2e plaats staat Youtube met 7,5 miljoen gebruikers, die gemiddeld 40 minuten per sessie op het platform doorbrengen.

Zijn jouw doelgroepen voornamelijk Millennials en Generatie X’ers? Dan kun je deze social media gebruikers het beste bereiken via Facebook, Youtube en Instagram. Pinterest en Instagram zijn zeer interessant als je je marketinguitingen voornamelijk richt op de vrouwelijke doelgroep. De mannelijke doelgroep is dan weer vooral op Youtube en LinkedIn te vinden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je social media optimaal inzet voor de marketinguitingen van jouw bedrijf? Lees dan het artikel waarin wij 10 tips geven over het juist inzetten van social media voor jouw bedrijf.

Zelf aan de slag met Social Media gebruik

Wil je zelf aan de slag met Social Media, maar wil je, je daar eerst over laten informeren? Bekijk dan de Online Marketing diensten van We Provide en laat je uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Samen zoeken we dan naar het kanaal dat bij jouw bedrijf, dienst of product past en wat daar de juiste strategie voor is.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA