We Provide en Kiva

Geschreven door We Provide
kiva

Sinds juli 2012 steunt We Provide Kiva. Kiva is een non-profit organisatie met een missie om mensen te verbinden door middel van (micro)kredietverleningen aan de allerarmsten. Door gebruik te maken van het internet en een wereldwijd netwerk van instellingen voor microfinanciering, maakt Kiva het mogelijk om individuen en bedrijven over de hele wereld te helpen om kansen te creëren voor zichzelf en hun gemeenschap. Er wordt een lening vanaf $25 verleend. Deze lening is een investering in een individu of bedrijfje elders op de wereld en zal worden terugbetaald door diegene die de lening ontvangen heeft.

Vorig jaar heeft We Provide $1000 uitgeleend, waarmee we diverse personen en groepen hebben geholpen met het financieren van zijn/haar/hun bedrijfje. Variërend van school en opleidingen tot retail en voedselproductie en van Europa tot Zuid-Amerika. We Provide geeft bij voorkeur microkrediet aan educatie en agricultuur projecten. Door deze micro kredietverstrekking leren deze mensen een zelfstandig bestaan op te bouwen.

De lening wordt in termijnen terugbetaald, waarna je hem gewoon weer kan ‘uitzetten’, of je lening kan doneren zonder terugbetaling. In totaal heeft We Provide de afgelopen jaren 11 projecten gesteund voor een totaalbedrag van $2500.

 

 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
of+31 (0)88 6000 700