Terug naar de essentie met Mobile First

Geschreven door We Provide
blog

Mobile first, het staat tegenwoordig vrijwel bij ieder bedrijf bovenaan op de online-menukaart. En dat is niet vreemd, want er is een grote migratie aan de gang van desktop naar mobiel verkeer. Zonder mobiele versie van je website hoor je er gewoon niet meer bij in deze cross-device georiënteerde wereld. De voorspelling is dan ook dat spoedig veel bedrijven het vooral moeten hebben van mobiel verkeer en hun desktopverkeer sterk gaan zien dalen. 

Mobile first is meer dan alleen een responsive website

Mobiele innovatie van je website lijkt een mooie gedachte. Met het oog op extra conversie via je mobiele kanaal gaan veel bedrijven enthousiast aan de slag met een responsive website ontwerp. Maar de mobile first strategie gaat verder dan het simpelweg responsive maken van je huidige website.

Terug naar de essentie

De grootte van het beeldscherm als ook de prestatie van je website is alles bepalend voor de keuze in content. Een mobiele website betekent dat je slimme keuzes moet maken in de content die je laat zien. Er is geen ruimte voor een volledig content overzicht zoals op desktop versies. Daarom is het bij een mobile first strategie belangrijk terug te komen naar de essentie van je product of dienst.

Open je website eens op je mobieltje en kijk door de ogen van je bezoeker. Bepaal welke content overbodig is en welke handelingen moeilijk uit te voeren zijn. Is het echt noodzakelijk om die ene mooie marketing banner bovenin je header in te laden? Het gebruik van grote fotobestanden bevordert de laadtijd van je website vaak niet, waardoor je bezoeker lang zal moeten wachten op de gewenste pagina. Ook grote stukken tekst op je homepage zijn voor een mobiele website niet geschikt. Deze leiden je bezoeker af en zorgen voor frustratie, omdat zij niet direct kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Hou het kort en bondig, zorg voor aantrekkelijke koppen en kleine bestandsformaten.

3-step-checkout

Met de focus op het genereren van conversie via het mobiele kanaal kun je bijvoorbeeld ook een kritische blik werpen op je checkout-proces. Vaak wordt hetzelfde proces gebruikt als de desktopversie van de webshop en is deze verre van gebruiksvriendelijk voor mobiel. Bombardeer je je bezoeker niet met onnodig veel invulvelden? Het is jammer als je je bezoeker verliest vanwege een lange vragenlijst in het checkout-proces. Je zou kunnen overwegen om een 3-step-checkout te implementeren. Hierdoor verkort je het proces en ziet de klant precies waar hij zich bevindt in het checkout-proces, waardoor het de afronding van de aankoop bevordert.

Richt je op jouw mobiele bezoeker

Uiteindelijk zorgt deze “grote schoonmaak” van je webcontent ook voor een overzichtelijkere, gebruiksvriendelijkere en snellere desktopversie van je website, omdat een responsive ontwerp voor elk apparaat hetzelfde is. Kijk met een kritisch oog naar je website en dat is, met gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd, nooit een slecht idee!

Ondersteuning bij jouw mobiele website?

Is jouw bedrijf klaar voor een mobile first strategie? Of ben je nog aan het oriënteren en heb je nog vragen? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op via 088 6000 700. Want onze specialisten denken graag met je mee over de beste strategie en uitvoering!

Is mobile first niet het enge dat op je online marketing/development agenda staat? Bekijk dan de mogelijkheden op onze online marketing pagina op online marketing gebied en alle disciplines.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA