Magento Summer Update ☀

Geschreven door We Provide
blog

Ga er even rustig voor zitten in je strandstoel, want het is tijd voor een Magento summer update! Het afgelopen half jaar zijn de nodige updates doorgevoerd en is er weer veel gebeurt in Magento-land. Daarom hierbij alle ins en outs op een rijtje zodat jij weer helemaal op de hoogte bent van al het nieuws rondom Magento. Of dan ben je weer helemaal up-to-date wanneer je weer van je vakantie terugkomt en aan de slag gaat met jouw Magento oplossing.

Nieuwe Magento productnamen

Magento is niet langer onderdeel van eBay en dit heeft als je het ons vraagt veel goeds gebracht. Onder andere dat Magento momenteel veel investeert in haar ontwikkeling. Dat is dan ook goed te merken in het aantal nieuwe ontwikkelingen. Zoals zo vaak, ook nu: bij nieuwe ontwikkelingen hoort natuurlijk ook een nieuwe marketingpropositie. Met spiksplinternieuwe productnamen:

  • Magento Community is Magento Open Source geworden
  • Magento Enterprise is Magento Commerce geworden
  • Magento Commerce Order Management is Magento Order Management geworden

Overnames door Magento

Ook op het gebied van overnames heeft Magento niet stilgezeten. Top! Want dit heeft tot een aantal nieuwe producten en diensten geleidt die beschikbaar werden voor Magento gebruikers. Zo is RJMetrics is overgenomen en is dit Magento Business Intelligence geworden en Shopial is Magento Social geworden. Je leest meer over deze nieuwe oplossingen in de volgende paragraaf. Als laatste was Magento Shipping helaas niet succesvol genoeg. Deze diensten en activiteiten worden gestaakt.

Magento Software ontwikkelingen

Om je een duidelijk beeld te geven van de softwareoplossingen die Magento jouw organisatie te bieden heeft, hebben we alle softwareoplossingen voor je op een rijtje gezet.

1. Magento Open Source

Voorheen Magento Community, maar nu Magento Open Source, kende we allemaal. Voor veel E-commerce ondernemers is het hier zelfs allemaal begonnen. De nieuwe naam Magento Open Source pakt het goed samen; we kunnen gratis gebruik maken van deze versie zonder licentiekosten om bijvoorbeeld te kijken of een E-commerce idee inderdaad succesvol is. Eind 2015 heeft Magento versie 2 gelanceerd en later dit jaar kunnen we versie 2.2 verwachten.

2. Magento Commerce

Magento Commerce of voorheen Magento Enterprise, is zoals Magento het eerst zo mooi uitlegde het Magento “product”, waar Magento Community werd gezien als een “project”. Dit product komt met garanties en geeft organisaties meer mogelijkheden. Zo is BlueFoot CMS inmiddels door Magento overgenomen en onderdeel geworden van Magento Commerce. Ook de B2B-tools worden standaard onderdeel van Magento Commerce. Deze B2B suite is momenteel in een testfase en de eerste versie verwachten we medio september.

3. Magento Order Management

Magento Order Management is voor veel E-commerce ondernemers de volgende stap. Met deze oplossing kun je alle touchpoints binnen de klantervaring beheren, reguleren en kun je zorgen voor naadloze afhandeling van je fulfilment. Meerdere warehouses, dropshipping en allerhande denkbare verzendopties zijn mogelijk. Hoe ver je hiermee kan gaan, is goed te zien in de case Frankfurt Airport die Magento zelf verspreid.

4. Magento Business Intelligence

Meten is weten! Als E-commerce- of Marketing Manager wil je grip hebben op je online activiteiten. Om dit te bereiken is inzicht en overzicht van actuele data essentieel. Magento Business Intelligence brengt alle denkbare databronnen bij elkaar, vanuit diverse standaardkoppelingen. Dit breng je samen in je eigen dashboard of in meerdere dashboards die je vervolgens kunt delen met verschillende afdelingen en met rollen. Het jezelf nog makkelijker maken? Ontvang de overzichten op gezette tijden in je mailbox en je blijft altijd op de hoogte.

Wil je deze softwareontwikkeling van Magento uitproberen? Magento biedt gratis een 7 dagen trailversie aan.

5. Magento Social

Iedere E-commerce ondernemer heeft inmiddels de kracht en noodzaak van Social Media ervaren. Magento speelt hier handig op in en heeft hiervoor een product ontwikkeld: Magento Social. Met Magento Social maak je in een paar klikken een eigen Facebookstore. Je kunt adverteren vanuit je eigen omgeving door gebruik te maken van de productafbeeldingen en -beschrijvingen met een specifieke targeting gebaseerd op jouw bezoekers.

6. Magento en Google samen met Progressive Web Apps

Magento Commerce heeft aangekondigd te gaan samenwerken met Google in een gezamenlijk project gestart waarin ze aan de slag zijn gegaan met Progressive Web Apps (PWA’s). In het kort, dit zijn apps waarvoor je niet per se de app hoeft te downloaden in een app store. Het is de bedoeling dat Magento PWA’s kan aanbieden vanuit het Magento platform. PWA’s helpen E-commerce bedrijven aan een app-ervaring op mobiele devices die supersnel zijn en daarom het mobiel shoppen (nog) makkelijker maken.

Magento 1 VS Magento 2

De meeste van de bovenstaande ontwikkelingen zijn natuurlijk beschikbaar en ontwikkeld voor Magento 2. Magento 2 is niet alleen een veel betere oplossing van het Magento platform, maar biedt ook tal van nieuwe functionaliteiten. Wij ontwikkelen sinds januari 2016 alleen nog maar nieuwe E-commerce oplossingen in Magento 2 en hebben zo ruime ervaring opgebouwd als het gaat om Magento 2 E-commerce oplossingen. Het is dan ook niet raar dat wij je adviseren nu te migreren of te starten met een Magento 2 E-commerce oplossing.

Magento 1 ondersteuning

Er is nog wel een interessant feit voor huidige Magento 1 E-commerce ondernemers. Magento heeft aangekondigd de eerdergenoemde end of live datum van november 2018 naast zich neer te leggen. Het blijft Magento 1 ondersteunen tot het moment dat ze aankondigen dat het over achttien maanden echt zal stoppen. Wil je hier meer over weten? Lees dan het bericht van Jason Woosley van Magento (SVP Product & Technology).

Zo! Jij bent weer helemaal up-to-date van alle Magento ontwikkelingen afgelopen periode. Ben je nog niet uitgelezen over Magento? Lees dan wat wij voor jou kunnen betekenen aan Magento 2 oplossingen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA