Magento Page Builder: Serieus content beheer wordt eenvoudig

Geschreven door We Provide
CMS
Page Builder

Met het uitbrengen van Magento Commerce 2.3.1 is nu ook Page Builder officieel uit! Goed nieuws omdat content beheer nu echt eenvoudig wordt. Page Builder is al een tijdje onderwerp van gesprek, zowel bij ons intern als bij onze klanten. Sinds de aankondiging van Magento in 2016 zijn de verwachtingen hooggespannen.

Graag vertellen we jullie meer over wat Page Builder is, hoe je het in kunt zetten en waarom wij ook enthousiast hierover zijn.

Ins & outs van Page Builder

Page Builder is een nieuwe manier om content te beheren in Magento. Het staat voor:

  • Makkelijk pagina’s en andere content bouwen met drag & drop
  • Volledige controle over de lay-out
  • Realtime voorbeeldfunctie
  • Mogelijkheden voor het plaatsen van zeer veel verschillende content types (afbeeldingen, video’s)
  • Flexibele lay-out mogelijkheden (ook voor mobiel en tablet)
  • Content tonen op basis van personalisatie

Overal waar voorheen een content veld beschikbaar was met een WYSIWYG (what you see is what you get) editor is nu een Page Builder tool beschikbaar. Met Page Builder kan er makkelijk content samengesteld en gepresenteerd worden zonder dat hier HTML-kennis voor nodig is. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s en teksten, maar ook aan product data. Het kan worden gebruikt binnen categorieën, CMS pagina’s en producten.

Het samenstellen gaat makkelijk door het slepen van elementen (drag & drop). Het vervangt daarmee ook direct de WYSIWYG editor.

Eén van de grootste krachten van Page Builder is dat het vrijwel overal ingezet kan worden en dat een Page Builder ook weer content kan bevatten met daarin een Page Builder block.

Hoe werkt het?

Je start met een leeg canvas, ook wel “stage genoemd” waarin alle content samengesteld kan worden. Eigenlijk een soort van kader waarbij gebruik wordt gemaakt van rijen en kolommen. Elementen die geplaatst worden in dit kader worden automatisch op basis van een grid uitgelijnd. De grid heeft een standaard lay-out, die je makkelijk kunt aanpassen. Ook kun je deze eventueel specifiek instellen vanuit de lay-out of het template. Door het slepen van de grid kun je aangeven hoe groot een kolom moet zijn en waar deze komt te staan. Het werkt makkelijk en ziet er meteen goed uit omdat  alle content vanuit Page Builder binnen de grid valt. De kolommen zijn schaalbaar en kunnen in formaat veranderen. Hierdoor werkt het voor diverse schermresoluties zoals desktop, mobiel en tablet. Het blijft er goed uit zien.

Styling and looks

Op basis van het thema en de daarvoor toegepaste styleguide in Magento zijn veel elementen al bepaald. Handig omdat veel tekstkoppen dan al meteen goed staan. Met een aanvullende styling kun je eventueel nog elementen toevoegen bovenop de al aanwezige instellingen. Het werkt makkelijk en efficiënt. Aanpassingen zie je meteen aan de voorkant van de webshop. Tot slot kun je ervoor kiezen om een andere afbeelding te kiezen voor mobiel dan desktop.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA