Magento Live Event Europe

Geschreven door We Provide
blog

Het Event

Tijdens het Magento Live Event in Barcelona kwamen retailers, partners en developers vanuit heel de wereld samen om kennis te delen over de laatste ontwikkelingen rondom Magento en e-commerce. Nooit eerder was een Magento Event op zo’n grote schaal. Vooral de ontwikkelingen rondom Magento 2.3 waren een hot item. Daarnaast werd eerder dit jaar de overname van Magento door Adobe aangekondigd en traden er een hoop vragen op. Wat zou dit betekenen voor de toekomst van Magento was het grootste vraagstuk. Beide CEO’s van Magento en Adobe stonden op het podium in Barcelona om duidelijkheid te scheppen over hoe zij hun krachten gaan bundelen. Het doel van Magento en Adobe is ‘to make every experience shoppable’.

We Provide en het Event

Het Event was belangrijk voor We Provide omdat wij een steeds belangrijkere speler zijn in de Magento wereld en dat graag willen blijven. Wij hebben als ‘contributor’ meegewerkt aan de ontwikkeling van de Magento code. Onze developers hebben dus actief deelgenomen aan het verbeteren van het platform. Dit werd zodanig gewaardeerd door Magento dat wij als We Provide genoemd werden tijdens Keynote session III. Wij zijn dus met onze organisatie nauw betrokken bij Magento en hebben samen met concullega’s, partners en Magento zelf besproken hoe de community in de toekomst nog groter en beter zou kunnen worden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen bevorderen hebben wij een ijzersterk team naar Barcelona gestuurd.

De toekomst van Magento

Met de introductie van Magento 2.3 staan er een aantal dingen te gebeuren. De uitgelichte ontwikkelingen hieronder zijn het meest spraakmakend voor de Nederlandse markt. Deze zullen in de loop van het jaar uitkomen.

Multi-Source Inventory

Het is met Magento 2.3 mogelijk om door middel van Multi-Source Inventory (MSI) voorraad te beheren op verschillende locaties. Ingewikkelde extensies om dit te beheren zijn met MSI verleden tijd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook moeite om de distributie van de voorraad te optimaliseren. Je krijgt in de admin van Magento ook een heel goed beeld van waar je voorraad is.

Page Builder

Voor de gebruiker wiens Magento kennis niet professioneel is, is het door middel van Page Builder erg makkelijk geworden om pagina’s aan te passen en/of bouwen. Door een simpele drag-and-drop functie binnen het platform kan de eindklant makkelijk zelf pagina’s beheren. De Page Builder bevat tientallen widgets waarmee je zonder kennis van HTML een mooie CMS pagina kunt maken.

PWA Studio

PWA Studio is een collectie tools die een developer kan gebruiken om een PWA te bouwen. Een PWA is een web app die moderne technologieën en ontwerppatronen gebruikt om een betrouwbare, snelle en boeiende gebruikerservaring te bieden. Een basic website PWA is snel, veilig en responsive. Daarnaast beschikt het ook over een offline-mode, cross-browser compatible, shareable content en Mobile “Install”. Dit alles met Magento als backoffice.

Magento Payments

Magento Payments voorziet verkopers met betaal functies die de complexiteit verminderen. Deze functies zijn geïntegreerd met Magento waardoor koppelingen onnodig worden. Daarnaast, stimuleert het ook de conversie dankzij een snellere check out.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Hé jij, toekomstige collega! Laat je horen!

WORD ONZE COLLEGA