Ons verslag van Magento Imagine 2016

Geschreven door We Provide
blog

Op 11, 12 en 13 april 2016 was de 7e editie van het Magento evenement: ‘Imagine’. Wat ooit in Los Angeles begon met ruim 600 Magento partners en ontwikkelaars, is uitgegroeid tot een meerdaags evenement in Las Vegas. Tijdens de laatste editie waren meer dan 2500 bedrijven uit 45 verschillende landen aanwezig, zichzelf te presenteren. Samen te werken of inspiratie en kennis op te doen. Het thema in 2016: “We Are Magento”. Lees ons verslag en de belangrijkste inzichten van Magento Imagine 2016.

Tijdens de eerste Imagine sinds de afsplitsing van eBay Enterprise, moest Magento zich opnieuw presenteren en laten zien waar het voor stond. Met inspirerende keynotes en veel aankondigingen van vernieuwingen voor Magento 2 was dit zeker gelukt. Tijdens Imagine werd bekend gemaakt dat Magento 2 inmiddels al 228.000 keer gedownload was en dat er wereldwijd al ruim 800 live Magento 2 webshops zijn.

De belangrijkste update op Magento Imagine 2016: Magento Enterprise Cloud Edition

De eerste aankondiging was meteen een belangrijke. Vanaf 1 mei 2016 kunnen webshop eigenaren ervoor kiezen om de webshop bij een Amazon AWS cloud oplossing te hosten. In deze platform-as-a-service oplossing maak je gebruik van een custom versie van Magento 2 Enterprise gecombineerd met de voordelen van een SaaS oplossing. Magento zorgt voor de software update en patches. Deze functionaliteit is vanaf Magento versie 2.0.5 beschikbaar en zorgt voor een volledig aan te passen, veilige en eenvoudig uit te breiden webshop.

Next-Generation Magento Marketplace

Op de eerste dag van Magento Imagine 2016 werd ook de nieuwe Marketplace geopend. Hier is te zien dat de vervanger van Magento Connect er overzichtelijker uit ziet. De zoekfunctie is verbeterd en er wordt ook gebruik gemaakt van collecties om zo eenvoudiger de juiste extensie te vinden. Denk hierbij onder andere aan collecties als ‘Payments & Tax’, ‘Shipping & Fulfillment’, en ‘Marketing en Data Platforms’. Er staan inmiddels ruim 250 extensies in de Marketplace. Het beoordelingssysteem is ook verbeterd en hierdoor kan de Magento Community laten zien wat ze van de extensie vindt. Alles om de beste extensies aan de webshop eigenaren en developers te tonen en de ‘slechte‘ extensies geen kans meer te geven. Of zoals men in de promotie video vertelde: “It’s like shopping with an army of experts by your site”.

Magento Enterprise Edition 2.1

Verder werd de release van versie 2.1 van Magento Enterprise bekendgemaakt. Naast verbeteringen in de snelheid, veel nieuwe functionaliteiten werd ook uitgesproken dat ieder kwartaal een nieuwe versie van de software uitgebracht gaat worden. Dit is de eerste ‘Full Feature Release’.

Nieuwe zoektechnologie

De zoekfunctionaliteit in 2.1 is op basis van Elasticsearch technologie aangepast. Deze veel gebruikte open source zoektechnologie is geschikt voor webshops met veel producten en zorgt voor betere zoekresultaten. Dit moet resulteren in een hogere conversie. De techniek biedt ondersteuning voor meer dan 30 talen en is eenvoudig te implementeren.

Staging & Preview functionaliteit

De uitbreiding van Magento 2 met de ‘Staging & Preview’ functionaliteit werd ook genoemd tijdens Magento Imagine 2016. Hierdoor kun je als webshopeigenaar wijzingen in producten, categorieën, content, prijzen en thema’s zien, voordat deze door de bezoekers op de webshop zichtbaar en live geïmplementeerd worden. Het wordt dan eenvoudiger om een nieuwe collectie klaar te zetten, acties voor te bereiden of aangepaste teksten klaar te zetten. Je kunt de datum instellen wanneer deze wijzingen van kracht moeten gaan. Op het staging dashboard is een duidelijk overzicht te zien van welke wijzigingen op welk tijdstip uitgevoerd worden.

Paypal verbeteringen

De integratie van PayPal in de checkout is verbeterd, waardoor gebruikers met een PayPal account het betaalproces kunnen afronden zonder de webshop te verlaten. Webshopeigenaren kunnen een snellere checkout procedure instellen voor herhaalaankopen in combinatie met PayPal betalingen.

B2B module

Verder werd tijdens Magento Imagine 2016 genoemd dat Magento uitbreidt met een B2B module. Zodat het zich meer op de B2B markt kan richten. Versie 1 van Magento is erg op de B2C markt gericht en in Magento 2 zijn meer B2B functionaliteiten verwerkt. Beschikbaar zijn mogelijkheden om klantspecifieke prijzen te hanteren en klanten een offerte aan te laten vragen voor een bestelling in plaats van direct af te moeten rekenen. De webshopeigenaar kan voor bepaalde klanten ook instellen dat deze kunnen kopen op krediet. Maar ook welk (gedeelte) van de catalogus ze te zien krijgen en welke producten ze altijd in een bestelling willen hebben (via de Requisition List). Ook is het mogelijk voor klanten om een lijst van SKU’s in te vullen of een .csv bestand te uploaden om snel producten opnieuw te bestellen. Dit zal niet vanuit ‘Mijn Account’ gaan, maar eenvoudig vanuit de header van de webshop.

Magento Roadmap 2016

Tijdens Magento Imagine 2016 werd ook aangekondigd dat er veel wordt verbeterd en toegevoegd aan Magento 2. In grote lijnen worden de volgende aanpassingen beschikbaar in 2016:

2e kwartaal 2016: B2B Module
– Super user account (bedrijfsaccount/autorisatie)
– Prijsdifferentiatie en assortiment aanpassen per account
– Offertes beheren & verwerken
– Herhaal-/snelbestelling

3e kwartaal 2016: Managen van de content
– WYSWYG verbeteren
– Visueel content beheer
– Verbeteren van beheerinterface
– Blogfunctionaliteit

4e kwartaal 2016:Verbeteren beheer & gebruikerservaring
– Uitgebreide rapporten en analytics
– Meer mogelijkheden voor promoties
– Verfijnde personalisatie en segmentatie

Ook in Nederland wordt ieder jaar een mooi meerdaags Magento evenement georganiseerd: Meet Magento. Op 12 en 13 mei 2016 was We Provide namelijk als Gold Sponsor aanwezig zijn op Meet Magento 2016 in de Media Plaza te Utrecht.

Meer info over Magento mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar alles wat wij kunnen betekenen op het gebied van e-commerce, magento en webshops? Informeer dan naar de mogelijkheden via: 088 – 6000 700. Je kunt ook onze Magento 2 pagina bekijken en zelf lezen wat wij in-house aan opties aanbieden voor jouw Magento 2 integratie.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA