Magento Commerce best presterende platform volgens Forrester®

Geschreven door We Provide
E-commerce
Magento

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester® (toch geen kleine speler in de Amerikaanse markt) riep Adobe Magento Commerce, voorheen Magento Enterprise, uit tot één van de best presterende e-commerce platforms voor midden-grote B2B bedrijven. En laten wij bij We Provide nou net sterk zijn in Adobe Magento Commerce. Voor ons geen nieuws dus 😉

Maar waarom is Adobe Magento Commerce uitgeroepen tot leider? Wij doken in het rapport dat zij uitbrachten en leggen je uit waarom Adobe Magento Commerce zich mag uitroepen tot leider op het gebied van B2B commerce in de midden-grote markt.

B2B commerce in opkomst

Steeds meer B2B bedrijven zien het belang van een e-commerce platform en breiden hun website uit naar een meer e-commerce gedreven website. Tijdens deze uitbreiding wordt het steeds belangrijk de volledige vraag van de klant af te dekken. Dus verder te kijken dan informeren. Nieuwe B2B webshop richten zich naast informeren ook op sales en de service na de verkoop.

De Forrester Wave™

In een evaluatie van de 11 meest voorkomende betaalde platforms scoorde Adobe Magento Commerce als één van de beste op de 35 criteria waarop zij werden vergeleken met onder andere Orcale NetSuite, SAP Hybris en Insite Software.

35 criteria waarop beoordeeld werd

In een vergelijking op 35 verschillende criteria is Adobe Magento Commerce uitgeroepen tot één van de beste B2B e-commerce platforms. Grofweg zijn de criteria waarop verschillende platforms beoordeeld werden, opgedeeld in 3 categorieën:

  1. Huidige aanbod: Hoe een platform is opgebouwd, wat zij aan e-commerce opties bieden en welke koppelingen gemaakt kunnen worden.
  2. Strategie: door bij alle 11 platforms de strategie op te vragen beoordeelde zij hoe ieder platform zich positioneerde specifiek voor midden-grote bedrijven in de B2B markt. Ook keken ze naar verbeteringen die voor de toekomst gepland staan.
  3. Aanwezigheid in de markt: als laatste werden criteria meegenomen die aangeven hoeveel bedrijven in de markt al reeds gebruik maken van een bepaald platform. Wat de groeipotentie van een platform is (o.a. omzetpotentie en de grootte van een bedrijf).

11 platforms in de strijd

Ook voor wat betreft de 11 B2B platforms die vergeleken werden, zijn enkele criteria opgesteld. Niet zomaar ieder bedrijf is meegenomen in de vergelijking, het moet immers wel een eerlijk vergelijk zijn. Andere bedrijven in de vergelijking zijn onder andere Sana Commerce, Oracle Netsuite en SAP Hybris. Ieder platform moet zich bijvoorbeeld sterk richten op de B2B markt. Of ieder platform verwerkt tenminste 10 miljoen dollar aan omzet in de B2B markt en is in ieder geval behoorlijk bekend onder de klanten van Forrester®. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat met name Amerikaanse platforms of platforms met een Amerikaans karakter in het onderzoek meegenomen zijn.

Adobe Magento Commerce de beste omdat…

De categorieën waarin Magento en dus ook Adobe Magento Commerce de overige platforms ruim voorbij streeft, zijn met name gericht op de actieve ondersteuning vanuit de Magento community en de manier waarop het bedrijf Magento zich in de B2B markt vertegenwoordigd ziet.

Historie Magento

De lange historie aan oplossingen die Magento biedt, zorgt ervoor dat Adobe Magento Commerce erg bekend is in de huidige B2B markt. Het heeft daardoor meer specialistische kennis opgebouwd dan platforms die net startten en nog door de eerste kinderziektes moeten. Naast Adobe Magento Commerce kun je in het Magento pakket ook voor andere oplossingen kiezen die deels vergelijkbare opties bieden als Adobe Magento Commerce.

Ondersteuning vanuit de community

Deze lange historie zorgt er ook voor dat Magento een groot netwerk heeft aan digitale bureaus en andere betrokken bij het installeren van een dergelijk e-commerce platform voor B2B bedrijven. De keuze voor een bureau is daardoor groot en ook de ondersteuning tijdens een installatie is daardoor erg specialistisch. Doordat ook digitale bureaus zich bezig houden met deze installatie, is de ondersteuning die deze bedrijven bieden door ook zelf ‘extensies’ te bouwen groter dan bij andere platforms. Dit vergroot de kennis, mogelijkheden en de opties die Magento en dus ook ondersteunende bedrijven bieden voor B2B bedrijven.

Het bedrijf Magento

Ook de strategie die Magento zelf hierop hanteert wordt gewaardeerd, door bijvoorbeeld bedrijven zoals BlueFoot te integreren in Magento. BlueFoot is een content management systeem (CMS), waardoor je gemakkelijk content kunt managen. Het feit dat Magento niet stil staat, maar continue in ontwikkeling is en zichzelf verbetert vanuit deze community is een factor waarop Magento zich onderscheid ten opzichte van andere platforms.

Eindoordeel Adobe Magento Commerce

Het rapport noemt Adobe Magento Commerce de beste fit voor B2B bedrijven die op zoek zijn naar een open, rijke e-commerce platform dat gemakkelijk (en vooral goedkoop) uit te breiden is.

Kies jij ook voor Magento?

Nu mag Forrester® overtuigd zijn van Magento en de Adobe Magento Commerce oplossing. Maar ben jij dat ook? Laat het ons weten. Informeer naar de mogelijkheden en laat ons meedenken in jouw zoektocht naar het best passende online platform voor jouw website of webshop.

Lees meer over de Magento 2 mogelijkheden, welke koppelingen wij kunnen bouwen en wat de voordelen van Magento zijn.

Benieuwd naar het volledige rapport?

Het volledige rapport, alle criteria en de andere 10 platforms waarmee Adobe Magento Commerce vergelijken is, vind je op de website van Forrester®.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Hé jij, toekomstige collega! Laat je horen!

WORD ONZE COLLEGA