Magento 2.3.1, Page Builder en Adobe Commerce Cloud nu beschikbaar

Geschreven door We Provide
Page Builder
Updates

Het heeft even geduurd, maar het is zo ver. Magento heeft versie 2.3.1 gelanceerd. Deze nieuwe release geeft Magento Commerce gebruikers (voorheen Enterprise) de mogelijkheid om Page Builder te gebruiken. Ook maakte Adobe tijdens Adobe Summit in Las Vegas, bekend dat ze Magento nu officieel aan hun Experience Cloud hebben toegevoegd.

Magento 2.3.1 Page Builder

Page builder is een nieuwe manier om visuele content te beheren. Webshopeigenaren kunnen het uiterlijk van hun webshop veranderen, door middel van “drag and drop”. Je hoeft geen gebruik te maken van HTML of CSS code. Hierdoor wordt het maken van een lay-out en visuele aanpassingen, sneller en gemakkelijker. Dit houdt wel in dat er gebruik moet worden gemaakt van de standaard templates van Magento.

Benieuwd om te zien hoe de nieuwe Page Builder eruit ziet? Klik dan hier.

Meer dan 200 updates

Naast Page Builder zijn er ruim 200 andere updates in Magento 2.3.1. Er zijn verbeteringen in de workflow, meerdere opties om met afbeeldingen om te gaan en nieuwe manieren om voorraad en fulfillment te beheren. Alle updates zijn terug te vinden in de release notes.

Adobe Commerce Cloud

Ongeveer een jaar geleden kocht Adobe e-commerce platform Magento voor 1,68 miljard dollar. Naast de release van Magento 2.3.1, kondigde Adobe ook aan dat Magento deel uit zou maken van de Commerce Cloud. Wat vanaf nu het nieuwste onderdeel van Adobe’s Experience Cloud is.

In de basis is de Commerce Cloud een ‘cloud-based’ versie van Magento, aangevuld met diensten van Adobe. Hierdoor kan het Magento platform worden uitgebreid met nieuwe tools uit de Analytics Cloud, Marketing Cloud en Advertising Cloud. Adobe belooft de mogelijkheid om van uitgebreide dashboards gebruik te maken. Er is een nieuwe integratie gemaakt met marktplaats Amazon, waardoor deze verkopen via Magento beheerd kunnen worden. Dit zorgt voor een nog completer e-commerce platform.

Hoe de Commerce Cloud er precies uitziet voor de gebruiker en welke mogelijkheden het biedt, zal binnenkort ongetwijfeld door Adobe bekend worden gemaakt (wellicht tijdens Magento Image in mei). Wij kijken in ieder geval uit naar de nieuwe mogelijkheden!

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA