Magento 2.0 in aantocht

Geschreven door We Provide
blog

In het laatste kwartaal van 2014 is de Magento 2.0 bètaversie voor developers uitgebracht. Vanaf maart 2015 zal Magento 2.0 langzaam uitgerold worden voor ‘het grote publiek’. Belangrijk te weten is dat Magento 2.0 een compleet nieuw product is en geen update van versie 1.9.

We Provide volgt de ontwikkelingen op de voet. Grote veranderingen zijn in onze ogen:

 • De interface is aanzienlijk verbeterd
 • De snelheid van het systeem is drastisch verbeterd
 • Upgraden van Community naar Enterprise is een stuk eenvoudiger
 • Nieuw: de store designer

 

Verbeterde interface

De nieuwste versie van Magento komt een stuk minder ‘intimiderend’ over. Het CMS ziet er namelijk veel cleaner, strakker en moderner uit. Dit is positief van invloed op de overzichtelijkheid, waardoor je als gebruiker nog sneller de weg weet te vinden.

Verbeterde snelheid

Magento heeft de methode van indexeren sterk verbeterd, waardoor (grote aantallen) producten sneller geïndexeerd kunnen worden. Dit duurde voorheen vaak wel 10 minuten en is nu in een fractie van deze tijd gebeurd. Een complete re-index is 47% sneller en op sommige onderdelen zelfs 98%! Daarnaast is de ‘full page cache’ beschikbaar gemaakt voor Magento Community. Voorheen was dit alleen beschikbaar voor Magento Enterprise. Door de volledige pagina te cachen, kan alle content direct getoond worden. Dit zorgt ervoor dat Magento 70% minder tijd nodig heeft om de pagina te laden, wat ongetwijfeld een positief effect heeft op de verkopen.

Upgraden van community naar Enterprise eenvoudiger

De structuur is in Magento 2.0 aangepast, waardoor (in veel gevallen) alleen gewijzigde modulen geüpdatet hoeven te worden. Voorheen moest de hele ‘core’ geüpdatet worden.

Nieuw: de store designer

Nieuw in Magento 2.0 is de ‘store designer’. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om in een handomdraai thema’s visueel aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen en verplaatsen van contentblokken. Daarnaast kun je voor het eerst een custom CSS toevoegen aan de back-end. Voorheen kon dit alleen in het thema zelf. Hierdoor kun je als webshopeigenaar zelf thema’s aanpassen.

Wat noemt Magento zelf als voordelen van versie 2.0?

 1. Modernere webtechnologie
 2. Verbeterde performance en makkelijker opschalen
 3. Eenvoudiger om op maat te maken (blokken, thema’s)
 4. Thema en modules zijn anders opgebouwd, waardoor ze veel makkelijker te bewerken zijn
 5. Tijdens de installatie kun je functies uitzetten, waardoor het veel sneller werkt
 6. Verbeterd test framework voor Magento developers

Ondersteuning oudere versies van Magento

De ontwikkeling op oudere versies gaat uiteraard nog gewoon door dus voor alle klanten met een huidige Magento shop geldt: wees gerust, we kunnen jullie gewoon blijven ondersteunen.

Kun je een oude versie upgraden naar Magento 2.0?

Ja, alleen is er voor zover nu bekend één belangrijk nadeel: de huidige ontwikkelde thema’s kunnen niet worden gebruikt. De gehele frontend (voorkant van de website) is daarom niet over te zetten van bijvoorbeeld een 1.9 versie naar 2.0.

De datagegevens kunnen wel overgezet worden, mocht er een upgrade uitgevoerd moeten worden. De datastructuur wordt dan aangepast naar de Magento 2.0 versie.

Het overzetten zal dus wel mogelijk zijn alleen zal dit niet met één druk op de knop kunnen. Uiteraard houden we alle ins en outs in de gaten om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren in de mogelijkheden en versies.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

 • Supersterk in websites, webshops èn apps
 • Ruim 10 jaar online ervaring
 • In-house development, design & marketing
 • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA