IT talent – waarom balen bij Booking.com als je ook naar We Provide kunt?

Geschreven door Marion van Loon
Developers
vacatures

Met plaatsvervangende schaamte lees ik in de Volkskrant hoe (oud)medewerkers een ‘bookje’ open doen over Booking.com als werkgever. AU AU AUWW.. Laat die carrière daar maar zitten.. (Afdeling Employer Branding; succes!)

Wat me opvalt is vooral hoe teleurgesteld medewerkers zijn in de realiteit nadat ze magistraal werden verleid en begeleid naar hun eerste werkdag. Al na korte tijd blijken alle beloftes één grote leugen. Het artikel liegt er niet om. Het is daar niet fijn.

Hier schiet mijn hoofd op standje error.. Hoe is het mogelijk dat Booking.com met bosjes IT talent aantrekt (programmeurs en UX designers) en 2500 (!!) IT’ers in dienst heeft terwijl

  1. Het bedrijf onder in de ranglijst staat van de top-100 Europese bedrijven (op alle fronten slecht gewaardeerd als werkgever)
  2. Booking.com op Glassdoor genadeloos wordt afgeslacht door (oud)medewerkers met termen als ‘Carrièrezelfmoord’ ‘een nachtmerrie met goede bonussen’ en ‘giftige bedrijfscultuur’.
  3. IT talent toch werkelijk overal aan de slag kan?

Voor de buitenlandse techneuten bij Booking.com blijkt switchen niet simpel (aldus het artikel), maar Hollandse knappe koppen kiezen dan toch eieren voor hun geld?

Ik rond net een werkgeversscan af bij een IT bedrijf in Eindhoven waar alle medewerkers, onafhankelijk van elkaar, zeggen apetrots te zijn op hun club. Zich verbonden en gewaardeerd voelen, en vinden dat hun baas een toffe peer is. Sympathieke, slimme gasten die blij zijn dat ik hun verhaal ga vertellen, omdat ’t zónde is dat niemand weet wat voor ‘intelligente, vette dingen ze maken’ (is ook zo). Zij zoeken ook programmeurs en IT wonderboys.

Dan denk ik; ik moet verdomme aan de bak, en snel ook, want die ongelukkige gasten bij Booking.com weten niet dat ze bij We Provide in Eindhoven wél iets zinvols kunnen doen met hun talent. En er verdorie nog gelukkig van kunnen worden ook.

Marion van Loon

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA