Instagram schakelt verschillende API’s uit die worden gebruikt door apps van derden

Geschreven door We Provide
API
Instagram

Naast meerdere privacygerelateerde API-wijzigingen die werden aangebracht op Facebook, kondigde Facebook, die Instagram bezit, aan dat het sinds 4 april 2018 verschillende Instagram Platform-API’s heeft uitgeschakeld. Door deze wijzigingen worden bepaalde Instagram-functies uitgeschakeld die beschikbaar zijn in Instagram-apps van derden.

Instagram-apps van derden kunnen helaas niet langer API’s gebruiken die toegang bieden tot volglijsten, vind-ik-leuks, relaties en openbare opmerkingen.

“Om de privacy en veiligheid van de Instagram-gebruikers continu te verbeteren worden de volgende wijzigingen direct van kracht wat van invloed kan zijn op uw bedrijf of services.”

In de nabije toekomst zullen andere API’s worden uitgeschakeld. Tot nu toe is bekend dat vanaf 11 december 2018 Instagram het niet langer toe staat dat apps openbare inhoud lezen. Begin 2020 kunnen apps de profielgegevens en media van een gebruiker niet meer uitlezen.

Zoals TechCrunch had opgemerkt, had Instagram in eerste instantie gepland om de API’s in juli en december 2018 te laten vervallen, maar verplaatste ineens het tijdschema naar aanleiding van Facebook’s Cambridge Analytica-schandaal. Hoewel de resterende API’s pas in 2020 volledig zullen worden uitgeschakeld, heeft Instagram vanaf afgelopen weekend tarieflimietverlagingen geïmplementeerd om de toegang te beperken.

Instagram stond vorige week nog op 5000 API-aanroepen per gebruiker per uur toe, dit is nu teruggebracht tot 200.

Bron: www.macrumors.com

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Hé jij, toekomstige collega! Laat je horen!

WORD ONZE COLLEGA