Content marketing verdieping: Contentcreatie & Storytelling!

Geschreven door We Provide
blog

Wanneer het gaat over content marketing komen je termen zoals ‘Contentcreatie’ en ‘storytelling’ regelmatig voorbij. Wat hebben deze termen met elkaar te maken? Eén van de vele technieken voor je content marketing is storytelling en daarvoor creëer je content die uniek is voor jouw bedrijf of merk.
Storytelling is hot! Storytelling? Content wat?

Opvallen in het online landschap is natuurlijk het devies. Er zijn zoveel sites, hoe val je nog op? Hoe kun je zorgen dat jouw site zich onderscheidt van die van de concurrent?

Denken in doelgroepen

Allereerst: wie zijn je doelgroepen? Zijn dat 40+ mannen in krijtstreep maatpakken in een formele B2B-omgeving? Of hippe stijlbewuste vrouwen van 25-35 jaar? Of eigenwijze kids van 8-12 jaar? Dat maakt natuurlijk nogal een verschil voor je tone-of-voice en uitstraling. Content is pas goed als deze optimaal is afgestemd op je doelgroep. Doe je dit niet – en dan kan een tekst nog zo goed zijn –  dan schiet je je doel voorbij en zal je site niet bezocht worden. Content die aansluit bij de verwachtingen van de doelgroep is dus het speerpunt.

Puur vanuit het oogpunt van zoekresultaten bekeken, is het belangrijk om je content af te stemmen op relevante zoekwoorden. Wanneer je interessante zaken te melden hebt, zal er eerder vanuit andere sites naar je verwezen worden. En ja, dat is goed voor je ranking in Google. Maar het bouwen van links is geen doel op zich.  Wanneer je teruggaat naar de kern, zul je begrijpen dat je een link niet krijgt van een website, maar van de persoon àchter die website. Het is altijd een persoon, een mens, die je content leuk of interessant genoeg vindt om deze te delen. Het is dus zaak om juist die persoon op je website te krijgen. Hoe doe je dat? Door je te verplaatsen in wie die persoon is en wat hem of haar interesseert: denken in doelgroepen dus. Stem je content daar optimaal op af.

Storytelling

Bij storytelling draait alles om het DNA van je bedrijf, merk of product. Het brengt het verhaal tot leven. Als je het goed inzet, vertelt het het verhaal van jouw product of merk. Waar zitten mensen op te wachten? Op authentieke verhalen. Verhalen die onze aandacht trekken en die ook vasthouden. Zo wordt een verhaal een perfect middel om informatie over te brengen, een groter publiek te bereiken en de commitment van je bezoekers te verhogen.

Kennispartner

We Provide werkt graag als kennispartner. Lees meer over onze online marketing ondersteuning over hoe wij dit doen. Kennis van onze opdrachtgevers koppelen wij graag aan onze kennis en kunde. Zo ontwikkelen we samen een ijzersterke en eenduidige strategie. Ontwikkelingen in de markt volgen wij uiteraard op de voet. Die kennis delen wij graag met onze bezoekers. Juist het delen van kennis wordt als waardevolle content beschouwd door onze bezoekers. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ons. Dat geldt natuurlijk voor iedere site.

Nieuwe versus terugkerende bezoekers

Wanneer je maar vaak genoeg nieuwe en relevante content op je site plaatst, zullen bezoekers naar je site terugkeren. Ze komen terug om te zien of je wellicht weer iets interessants te melden hebt. Zodra het aandeel terugkerende bezoekers groeit, kun je je site gaan inzetten als nieuw kanaal voor de promotie van een nieuw product, een nieuwe dienst of een actie.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA