Handige LinkedIn marketingtips

Geschreven door We Provide
blog

Een van de meest ongeschoven Social Media kanalen is LinkedIn. Dit zakelijke kanaal wordt vaak als moeilijk gezien en is daarom vaak ook het ondergeschoven kindje binnen de Social Media kanalen van een bedrijf. Maar hoe logisch is het eigenlijk dat je jouw LinkedIn pagina up-to-date houdt? Nieuw personeel kijkt vaak op een dergelijke pagina en ook klanten zijn vaak op een andere manier betrokken bij je bedrijf via je LinkedIn pagina. Lees in dit artikel enkele handige tips om het meest uit jouw LinkedIn pagina te halen.

LinkedIn: miljoenen gebruikers wereldwijd

Met een groeiend aantal gebruikers van circa 6 miljoen (alleen al in Nederland) is LinkedIn meer en meer een populair social media kanaal. Ondanks dat veel gebruikers LinkedIn nog steeds als een online ‘visitekaartjesbak’ gebruiken, is het dat allang niet meer! Je kunt via LinkedIn steeds meer vakgerelateerde informatie vinden die specifiek voor jouw branche van toepassing is. In toenemende mate publiceren LinkedIn leden en communities artikelen van specifiek bedoeld voor vakidioten. Ook zien we dat bedrijven hierop inspelen door bijvoorbeeld whitepapers of andere vakgerelateerde informatie aan te bieden.

Wat te delen op LinkedIn?

Naast interesse in branche gerelateerde informatie, zijn veel leden ook geïnteresseerd in: bedrijfsnieuws en nieuwe producten & diensten. Niet alleen branche gerelateerde informatie is dus de moeite waard om te delen via dit kanaal. Ook informatie over het bedrijf of merk zelf. Denk hierbij aan de uitbreiding van een bedrijfspand, een jaarverslag of andere zaken waar persberichten voor geschreven worden. Bij updates over producten of diensten kun je denken aan een nieuw product dat is toegevoegd aan je assortiment of een productupdate die meer voordelen voor een klant biedt. Houdt bij het maken van een post in je achterhoofd dan de informatie die je deelt relevant en praktisch inzetbaar is voor je lezers.

Test met berichten op specifieke tijden

We gaan ervan uit dat de beste tijd om berichten te plaatsen is op werkdagen. Het liefst in de ochtend en rond de lunch. Dit zijn de tijden dat je volgers online zijn en bezig zijn met hun werk. Omdat LinkedIn een zakelijk karakter heeft, wordt aangenomen dat op deze tijden de meeste leden actief zijn. Een ander tijdstip, met name gunstig voor ondernemers en managers, is in de late namiddag. Zij hebben dan hun belangrijkste taken afgerond.

Belangrijk is te testen met het posten van je berichten op verschillende tijden. De interactie op een post is afhankelijk van jouw markt, niche en het aantal concurrenten. Dit kan ontzettend verschillen per markt en daarom kunnen wij je alleen als tip meegeven, te testen met verschillende tijdstippen en (werk)dagen.

Richtlijn: plaats minimaal 20 berichten per maand

Omdat niet iedereen dagelijks actief is op LinkedIn, zullen veel van je berichten niet al je connecties bereiken. LinkedIn geeft aan dat wanneer je 20 keer per maand post, je ongeveer 60% van je connecties bereikt. Maarrr… het heeft alleen zin vaker te posten, indien je steeds relevante en waardevolle informatie deelt. Het plaatsen van veel informatie van lage kwaliteit heeft zelfs een averechts effect op je reputatie. Bedenk je wat voor content je zelf het liefst leest en vraag jezelf af of jij deze zou lezen wanneer je dit voorbij zit komen op je tijdlijn.

Met elk geplaatste status update bereik je 20% van je LinkedIn connecties

Met elk bericht dat je plaatst, bereik je ongeveer 20% van je connecties, althans volgens LinkedIn zelf. Je kunt het totale bereik vergroten door vaker updates te plaatsen of door je netwerk uit te breiden. Tip: Zorg voor relevante en waardevolle content en neem hier de tijd voor. Gebruik hiervoor diverse media: Twitter, vakgerelateerde blogs, nieuwssites. Vergeet niet om actief nieuwe relaties toe te voegen aan je LinkedIn netwerk. Zo bouw je een netwerk van volgers op. Ook het deelnemen aan communicties en andere groepen helpt hierbij.

Stimuleer mensen in je directe omgeving je updates te delen

Door de groep die jouw berichten deelt te vergroten, verspreid de informatie zich over een groter netwerk. Je bereik wordt hiermee groter en je netwerk groeit. Denk bij je directe omgeving aan vrienden, familie en collega’s of medewerkers. Informeer hen zodra je een belangrijke update hebt geplaatst en vraag hen om deze te delen en te liken.

Meet de betrokkenheid in Analytics

In Google Analytics kun je prima nagaan welk soort berichten de meeste bezoeken genereren. Zorg dat je een LinkedIn bedrijfspagina hebt ingericht, waarop je al je statusupdates ook plaatst. Zo kun je achterhalen hoe het met de betrokkenheid van je bezoekers is gesteld en kun je hier op gaan sturen. Je kunt zo de content optimaal afstemmen op content die goed gewaardeerd wordt.

Benieuwd naar meer Social Media tips?

Naast LinkedIn zijn er nog andere social media kanalen waaronder Facebook, Twitter en/of Instagram die tezamen zorgen een online visitekaartje van je bedrijf kunnen afgeven. Wil je graag meer lezen? Lees dan ook onze update over social media tips of andere webshop marketing tips.

Als het gaat over online marketing helpen we je graag. Wij hebben verschillende expertise gebieden waaronder Social Media en Social Media adverteren waarover we je graag informeren. Je leest meer over de online marketing mogelijkheden op onze online marketing pagina.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Hé jij, toekomstige collega! Laat je horen!

WORD ONZE COLLEGA