Gefeliciteerd het Internet is 50 jaar oud!

Geschreven door We Provide
Internet

Vandaag is internationale internetdag, en wat houdt dat nu weer in? Nou, namelijk 50 jaar geleden werd het allereerste bericht tussen twee computers verstuurd over een afstand van 500 kilometer. Het versturen van dit eerste bericht ging niet goed, de computer die het bericht moest ontvangen liep namelijk halverwege vast maar het allereerste “internet” bericht was wel een feit!

Op 29 oktober 1969 midden in de nacht probeerde student Charles Kline een bericht de sturen vanaf de universiteit van Californië in Los Angeles naar een computer in de Universiteit van Stanford. Het betreft bevatte het woord “LOGIN” waarvan alleen maar de eerste twee letters “LO” door kwamen omdat de andere computer crashte. Ondanks dit feit was het toch een waanzinnige doorbraak! Het netwerk waar dit bericht op werd verstuurd was het zogenaamde Arpanet. Dit zou later uitgroeien tot de voorvader van het hedendaagse internet. Nutteloos feitje maar diezelfde nacht lukt het wel om het complete bericht “LOGIN” te versturen en te ontvangen.

Het Arpanet werd op poten gezet als een project van het Amerikaanse ministerie van Defensie, dat voornamelijk op zoek was naar een manier om informatie en middelen te delen tussen verschillende onderzoeks- en overheidsinstituten. Het duurde nog tot 1972 tot het Arpanet toegankelijk werd voor niet-academische instellingen, waarna het uitgroeide tot een wereldwijd netwerk.

Nog eens twintig jaar later, in 1990, zag ook het wereldwijde web het licht, de verzameling aan webpagina’s die in de volksmond doorgaans ‘het internet’ wordt genoemd.

De ontwikkeling van het internet hebben wij de afgelopen jaren als We Provide van dichtbij mee mogen meemaken. We zijn in 2003 gestart met het verkopen van domeinnamen en het verzorgen van hosting voor onze klanten. In 2003 (Movico) bouwde wij onze eerste website en vanaf 2006 kregen wij onze eerste webshop (baby-dump) als klant.

 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning

VACATURES

Hé jij, toekomstige collega! Laat je horen!

WORD ONZE COLLEGA