Een Magento 2 Enterprise webshop voor Vogel’s

Geschreven door We Provide
blog

Een van de cases waar wij trots op zijn is de Magento 2 Enterprise webshop voor Vogel’s. Een knap staaltje Magento 2 Enterprise programmeerwerk waar wij best een beetje trots op zijn. Zeker ook omdat dit platform 2 Meet Magento awards heeft gewonnen. Een mooie kroon voor ons development team. De webshop van Vogel’s is een Magento 2 Enterprise webshop waarbij verschillende koppelingen zijn gebruikt. Ook is de website volledig responsive en gebruiksvriendelijk opgeleverd voor gebruik op alle apparaten: op zowel mobiel, tablet als desktop. Lees hier meer over deze bijzondere webshop.

2 doelgroepen in de Magento 2 Enterprise webshop voor Vogel’s

Vogel’s is al ruim 40 jaar specialist op het gebied van video- en autobevestiging. Daarbij zijn zij actief als producent en hebben zij daardoor te maken met 2 verschillende doelgroepen: consumenten en resellers. Om deze 2 doelgroepen zo goed mogelijk te bedienen, is de webshop van Vogel’s opgesplitst in twee delen; consument en professional. In de webshop kun je eenvoudig switchen tussen deze twee doelgroepen.

Voor beide doelgroepen wordt het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om de juiste muurbeugel te vinden door het gebruiksvriendelijke ontwerp van de webshop. Zo is er gebruik gemaakt van een slimme zoekmachine. Je kunt hierin gemakkelijk jouw televisiemodel zoeken en je krijgt automatisch te zien welke beugels daarbij passen. Een van de andere opties die het ontwerp gebruiksvriendelijk maken is op de productpagina’s verwerkt. Deze geven overzichtelijke keuzeopties waardoor je gemakkelijk het juiste product kunt samenstellen.

De consument op de Magento 2 Enterprise webshop voor Vogel’s

Het belangrijkste pluspunt van het consumentengedeelte van de Magento 2 Enterprise webshop voor Vogel’s is de zoekfunctie. (Dit kwam overigens ook naar voren tijdens de uitreiking van de Meet Magento awards.) Met deze zoekfunctie kunnen kunnen gebruikers zeer gericht zoeken naar de juiste muurbevestiging voor hun apparaat. Door de uitgebreide zoekmogelijkheden kan op basis van een EAN-code of jouw televisiemodel gemakkelijk een passende muurbeugel gevonden worden. Deze slimme zoekfunctie is overigens zelfs bestandt tegen een typefoutje wat de gebruiksvriendelijkheid bevorderd.

Professional gedeelte op de Magento 2 Enterprise webshop voor Vogel’s

Naast consumenten kunnen ook tussenpartijen of resellers terecht op de webshop van Vogel’s. Door in het topmenu het schuifje te verplaatsen, kom je terecht in het professional-gedeelte van de webshop. Belangrijkste feature in dit gedeelte van de Magento 2 Enterprise webshop is de Pro-AV Mount Advisor. Hierdoor kunnen ook resellers gemakkelijk de juiste standaard of muurbevestiging vinden voor een specifiek omgeving of voor een specifiek apparaat (of een combinatie van deze twee). Dit systeem is volledig opnieuw ontwikkeld en is hierdoor deze sneller, efficiënter, nauwkeuriger en beter configurabel geworden.

Contentmanagement met BlueFoot CMS

Klantbeleving en de ondersteuning in het kiezen van de juiste standaard staan centraal in de Magento 2 Enterprise webshop voor Vogel’s. Hierdoor kun je deze webshop typeren als een zeer content-rijke omgeving. Waarbij grote hoeveelheden content geproduceerd zijn en worden geproduceerd in de toekomst. Om deze grote hoeveelheid content van de website optimaal te beheren, is gekozen voor de BlueFoot CMS Magento extensie. Toentertijd een extensie, inmiddels kunnen we melden dat BlueFoot CMS onderdeel wordt/is van het Magento platform.

BlueFoot CMS biedt je de mogelijkheid om gemakkelijk contentpagina’s aan te maken met behulp van een drag-and-drop functionaliteit. Hierdoor kun je zelf eenvoudig een contentpagina maken en verrijken met tekst, afbeeldingen en video’s. Bovendien kun je deze pagina’s gemakkelijk opschalen doordat je het template kunt gebruiken voor bijvoorbeeld meertalige pagina’s of contentpagina’s met eenzelfde onderwerp.

Ook geïnteresseerd in een Magento 2 Enterprise webshop?

Heb jij al een keuze gemaakt voor het platform dat het meest geschikt is voor jouw webshop? Kies jij voor een Of ben je er nog niet helemaal uit? Of weet je al wel dat je voor Magento kiest, maar weet je nog niet precies welke editie nu het beste bij je past? Allemaal mogelijk! Als Magento specialist helpen wij je graag bij de keuze voor jouw platform. Neem daarom eens vrijblijvend contact met ons op om je volledig te laten informeren via: 088 – 6000 700.

Bekijk ook eens onze informatiepagina over Magento 2. Hier vind je meer informatie over de Magento koppelingen en extensies die wij in-house bouwen en verwerkt zijn in de Magento 2 Enterprise webshop voor Vogel’s.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Mee bouwen aan een supergaaf project?

WORD ONZE COLLEGA