Certificering voor Google Adwords en Google Analytics

Geschreven door We Provide
blog

Online Marketing en Google, deze twee begrippen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Met diensten zoals Google Adwords en Google Analytics is Google een begrip geworden voor Online Marketeers. Naast het feit dat je support van Google zelf kunt krijgen. Is We Provide ook “officieel” prima in staat je verder te helpen. Dit is iets wat Google stimuleert door de certificering van bureaus als erkenning voor de specifieke kennis en kwaliteit die deze bureaus in huis hebben.

Google biedt de mogelijkheid tot certificering voor de verschillende diensten. Hoewel er duidelijke richtlijnen zijn voor de certificatie bestaat er bij veel klanten onduidelijkheid over de betekenis en criteria van de verschillende certificaten. We hebben een overzicht gemaakt van de certificeringsmogelijkheden voor Google Adwords en Google Analytics voor bedrijven en voor personen.

Certificering voor Google Adwords en Google Analytics

Er zijn verschillende soorten certificeringen die je via het Google platform kunt behalen. Wij hebben de meest bekende voor je op een rijtje gezet.

Google Adwords Qualified Individual

Dit is het meest voorkomende Google certificaat en wordt toegekend aan personen gespecialiseerd in Google Adwords. Dé advertentiedienst voor de populaire zoekmachine Google. Voor het behalen van het Google Adwords Qualified Individual certificaat moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, waaronder het besteden van minimaal € 1000,- aan advertentiebudget over een periode van 90 dagen en het behalen van een Google Adwords examen.

Het examen bestaat uit 100 vragen over Google Adwords. Van de ruim 100 vragen die in 90 minuten beantwoord moeten worden moet minimaal 80 procent goed zijn. Zolang je bekend bent met Google Analytics en de lessen bestudeerd hebt, is het Adwords examen geen probleem.

Google Adwords Qualified Company

Vergelijkbaar met het individuele certificaat voor Google Adwords heeft een Adwords Qualified Company een aantal werknemers die het certificaat behaald hebben. Daarnaast is het minimaal bestede budget bedrag fors hoger, afzonderlijk van land, waarbij het kan oplopen tot $ 100.000,- in 90 dagen in de Verenigde Staten. Dit hoge bedrag is dan ook voor veel bedrijven een struikelblok in het verkrijgen van de certificering.

Google Analytics Individual Qualification

Naast het Google Adwords Qualified Individual examen is ook een Google Analytics Individual Qualification certificering te behalen. Dit is een inidvidueel examen voor een ander Google programma, namelijk Google Analytics. Met behulp van Google Analytics is het mogelijk het effect van je campagnes te meten, verkeer naar je website toe te monitoren, maar ook te bekijken hoe je bezoekers zich door je website of webshop navigeren.

De Google Analytics Individual Qualification certificering behaal je door een (online) examen bestaande uit 70 vragen die binnen 90 minuten beantwoord moeten worden. Daarbij moet je minimaal 80% van de vragen goed beantwoord hebben. Heb je dit examen afgelegd? Dan mag je de Google Analytics Individual Qualification certificering voeren.

Ter voorbereiding van het examen biedt Google ook hiervoor online documentatie en lessen in het Google Partners Help Center met behulp van de Google Analytics Academy. Dit is een vrij simpele en handige manier om je Google Analytics kennis bij te houden of om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is met Google Analytics.

Hulp bij Google Adwords en Google Analytics?

Benieuwd wat Google AdWords en Google Analytics voor mogelijkheden hebben voor uw bedrijf? Of wat je met deze programma’s kunt analyseren? Neem dan contact op. Wij helpen u graag met de inrichting en begeleiden je graag in je analyses. Op onze online marketing pagina kunt u overigens bekijken waar wij nog meer ondersteuning in bieden als het gaat over online marketing.

Meer lezen over Google Analytics?

Wil je zelf aan slag met Google Analytics dan hebben we de basics uitgelegd wanneer jij wilt starten met Google Analytics. Dit artikel geeft je handvatten bij de eerste introductie met Google Analytics en wat je met dit programma allemaal kunt bereiken.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA