2e Dutch Magento Unconference (MUC); ook wij waren erbij!

Geschreven door We Provide
blog

Jahoor, de 2e Nederlandse Magento Unconference (MUC) aan Fort aan de Klop in Utrecht was een feit! En natuurlijk waren ook wij daarbij. Na een succesvolle variant in Berlijn en in oktober 2016 voor de eerste keer ook in Nederland, is een tweede editie georganiseerd waar we vanuit We Provide ook bij waren. Wij kijken dan ook uit naar een eventueel vervolg op deze succesvolle tweede editie. Lees hier hoe onze developers de tweede MUC hebben ervaren en wat voor hen eruit sprong.

De MUC ervaring van developer Dwayne

“Na een korte autorit vanuit Eindhoven kwamen we op vrijdagavond in Utrecht aan. Wat ons opviel: de sfeer zat er al meteen goed in! Tijdens de borrel heb ik met oude bekenden gesproken en bij kunnen praten met andere vakidioten.

Op zaterdag gingen de eerste sessies van start en daarbij varieerde de onderwerpen van ‘het schrijven van nette code’, tot best practices in de B2B markt. Ook werden er sessies georganiseerd over onder andere knockout.js en machine learning. Tijdens de MUC waren er twee core developers aanwezig die ondermeer vertelde over de wijzigingen binnen de model architectuur waar zij op dit moment mee bezig zijn. Ze vertelde dat ze ondermeer bezig zijn met het implementeren van CQRS en Event Sourcing in een speciaal community project voor Multi warehousing.

Op Zondag ging het ondermeer over hoe je code schrijft die naast Magento ook gebruikt kan worden voor de vertaling zoals Magento 2; Alternative Templating systems voor Magento 2.”

In een terugblik: veel geleerd en fijn om weer bijgepraat te worden.

De MUC ervaring van developer Mike

“Afgelopen weekend mijn eerste ervaring met één van de vele Magento meetingen. Dit was de MUC (Magento Unconference). Vrijdagavond bij binnenkomst was er ruimte om wat te drinken met andere Magento developers. Dankzij al wat bekende contacten van o.a. Dwayne heb ook ik gesproken met andere partijen. Dit zorgde dan ook voor leuke algemene discussies. Naast serieuze Magento discussies was er ook ruimte voor andere dingen zoals een potje “Exploding Kittens”. Leuk spelletje wat ik met een aantal developers gespeeld heb.

Zaterdagochtend begon de dag met een goed geregeld ontbijt met lekker vers brood. Nadat we onze boterhammen en koffie ophadden begonnen we met het brainstormen van onderwerpen. Iedereen kreeg een briefje en kon daarop opschrijven waarover hij/zij meer wou weten of wou discussiëren. Het onderwerp wat ik ingediend heb, was “Knockout Js”. Deze library wordt gebruikt om de content van bepaalde delen van Magento websites te renderen. Na de ideeënronde kon iedereen 2 stemmen uitbrengen op de onderwerpen. Vervolgens werden er op deze zaterdag 4 ruimtes beschikbaar gesteld en 4 momenten.

De eerste talk waar ik aan deel heb genomen (samen met o.a. Dwayne) ging over code calisthenics. Hier werd gesproken over nette code en hoe je dit kon trainen. Dit vond ik persoonlijk een zeer interessante en leerzame talk. Daarna naar de talk van mijn eigen voorstel. Uiteindelijk heb ik ook deelgenomen aan de talk van 2 members van Magento zelf. Deze ging over ideeën die zij hadden en wilde toepassen en hoe je daar als community ook aan kon meehelpen. Mooi initiatief en goede ideeën hadden ze! Gezellig, onder het genot van een paar biertjes en een goed verzorgde barbecue, hebben we deze dag geëvalueerd en afgesloten.”

In een terugblik: Voor mij een eerste en zeker niet laatste MUC. Volgend jaar ben ik graag weer van de partij!

De MUC ervaring van developer Siemen

“Na de gezellige borrel op vrijdagavond. Heb ik tijdens MUC op zaterdag de sessie over de ‘import van producten’ gevolgd. Onderwerpen die besproken werden, waren: Wat is de beste manier om producten te importeren? Zijn er goede modules beschikbaar? En waar zitten de valkuilen? De spreker besprak een concreet geval waar hij op vast liep met de import en uit de discussie die volgde kwam de conclusie dat de import het best via de API van Magento kan worden gedaan. Deze API koppeling kan niet verwerken wat deze persoon nodig had voor de import maar de API is uit te breiden voor specifieke taken rond het importeren en verwerken van product data. Dit had de voorkeur op een externe module te gebruiken

Verder was er een interessante sessie over ‘performante code schrijven’. Door enkele trucjes toe te passen kun je de code beter leesbaar maken, gemakkelijker te debuggen en begrijpelijker maken voor andere developers. Tijdens de sessie ontstond er een discussie over clean code en best practices, waardoor we niet de volledige presentatie hebben kunnen afwerken. Helaas! Ik vond het erg interessant.”

In een terugblik: Erg interessant en leerzaam. Goede inzichten verkregen en op naar de volgende editie.

Magento Unconference insights

Benieuwd wat wij met de insights van deze Magento Unconference gaan doen? Neem contact met ons op. Wil je graag meer informatie over de Magento integraties die wij kunnen bouwen? Bekijk dan onze informatiepagina over Magento 2.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Ook zin om vette sites te bouwen? Word onze collega!

WORD ONZE COLLEGA