Voor webshops is Magento het meest gebruikte e-commerce platform ter wereld. Hierdoor is Magento een van de meest stabiele en uitgeteste systemen. Het e-commerce systeem beschikt over veel functionaliteiten waar een professionele webshop behoefte aan heeft. Magento webshops zijn erg compleet én zo opgezet dat het eenvoudig naar wens is aan te passen. Door middel van modules zijn Magento webshops uit te breiden naar een compleet systeem op maat.

Magento open source e-commerce software

Key features van Magento

Magento catalogusbeheer

Het flexibele en uitgebreide catalogusbeheersysteem van Magento biedt vele mogelijkheden. Voeg eenvoudig producten en productcategorieën toe en maak onbeperkt productkenmerken aan. Door middel van de productkenmerken kan de bezoeker eenvoudig zoeken, sorteren en filteren voor een gebruiksvriendelijke webshop.

Magento orderbeheer

Magento heeft een orderbeheer functionaliteit, waardoor het eenvoudig is om orders af te handelen, te wijzigen of te verwijderen. Betalingen via iDeal, PayPal en creditcards worden automatisch gekoppeld aan de bijbehorende bestelling, waardoor het orderproces versnelt.

Magento marketingtools

Integreer je benodigde marketingtools, zoals Google Shopping en verschillende affiliate partijen, eenvoudig in dit e-commercesysteem. Lees vervolgens de resultaten van je marketinginspanningen uit door de integratie met Google Analytics, want meten is weten.

Responsive & Mobile first e-commerce omgeving

Daar waar de templates van Magento 1 te zwaar waren voor mobiele apparaten, is Magento 2 geheel ontworpen met ‘mobile first’ in gedachte. De templates zijn voor mobiele apparaten ontworpen en daarna uitgebreid voor desktop. De snelheid van je webshop wordt aanzienlijk verhoogd doordat alleen de essentiële componenten worden geladen.

Zoekmachine vriendelijk

Magento 2 komt met veel standaard opties met het oog op SEO zoals de integratie van Google Analytics en Google Adwords. Ook is er de mogelijkheid voor het implementeren van zoekmachine vriendelijke URL’s, canonical tags en het beheren van robots.txt. Daarnaast is er een geheel nieuwe Content Staging Module waarin je eenvoudig je toekomstige marketingcampagnes in een staging omgeving kunt opzetten en bekijken.

Geautomatiseerd testen in Magento

Ontdek de mogelijkheid om geautomatiseerd te testen met de ‘unit test’ en ‘integratie test’. Bij het ontwikkelen van nieuwe webshop modules kunnen er gelijktijdig tests worden uitgevoerd om te zien of deze nieuwe modules goed functioneren, waardoor de kans op fouten sterk wordt verminderd en het in gebruik nemen van deze aanpassingen vloeiender verloopt.

“Maak koppelingen met andere systemen van je webshop. Ook maatwerk is hierbij een mogelijkheid!”

Magento koppelingen en integraties

Binnen Magento is het mogelijk om koppelingen te maken met verschillende andere systemen van je webshop. Denk hierbij aan het kassasysteem, administratie en het voorraadbeheer. Door de koppeling met Magento worden deze systemen gesynchroniseerd en komt alles samen in één systeem.

Unit 4 - ERP koppeling

De Unit4 Multivers Online gebruikers kunnen kiezen voor een koppeling met hun webshop. Deze Unit4 koppeling biedt een automatische synchronisatie aan van alle data die aanwezig is in Unit4. We Provide heeft al verschillende Unit4 koppelingen gerealiseerd.

SAP Business One en SAP Business All-in-One - ERP koppeling

De koppeling met SAP Business One en SAP Business All-in-One en uw e-commerce systeem maakt het beheer eenvoudiger en zorgt ervoor dat de webshop efficiënter wordt. De Magento koppeling synchroniseert verkoop-, product- en voorraadinformatie in uw Magento webshop automatisch met uw backoffice in SAP.

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - ERP koppeling

Met de Microsoft Dynamics NAV (Navision) integratie oplossing is het mogelijk om de gehele webshop data te beheren. Via een Magento Connector voor Dynamics NAV, koppel we eenvoudig beide systemen. Alle aanwezige webshop data in Magento is eenvoudig over te brengen naar Microsoft Dynamics NAV en visa versa.

Unit 4 - ERP koppeling

De Unit4 Multivers Online gebruikers kunnen kiezen voor een koppeling met hun webshop. Deze Unit4 koppeling biedt een automatische synchronisatie aan van alle data die aanwezig is in Unit4. We Provide heeft al verschillende Unit4 koppelingen gerealiseerd.

Akeneo – PIM koppeling

De Akeneo PIM is een Product Information Management tool. Deze maakt het eenvoudiger om marketing en technische informatie van de catalogus en producten te centraliseren. Een PIM is een belangrijke plek geworden in een hedendaagse Omnichannel omgeving. Het is dé centrale omgeving voor de productgegevens. In vele gevallen neemt het zelfs de leidende positie van het ERP over.

Maatwerk en meer

Staat de gewenste koppeling niet in het bovenstaande lijstje, neem dan contact met ons op. We Provide heeft veel ervaring met het ontwikkelen van maatwerk koppelingen. Denk hierbij aan Kassa / POS koppelingen, ERP koppelingen, PIM koppelingen etc.

We Provide

Heb je al een goedlopende e-commerce onderneming, maar wil je deze naar een hoger niveau tillen? Of heb je plannen om een webshop/e-commerce onderneming te starten? Dan zou Magento weleens dé oplossing voor jou kunnen zijn. Magento is namelijk het perfecte e-commerce platform om je webshop in te realiseren.

Tijdens een gesprek met onze specialisten maken wij een inventarisatie van jouw onderneming en webshop-wensen. Heb je complexe e-commerce ideeën of vraagstukken? Ook met custom maatwerk weten wij bij We Provide wel raad. Van creatief concept tot gepersonaliseerde code, wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Onze gecertificeerde Magento programmeurs hebben alle kennis in huis om al jouw webshop-wensen te realiseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Wij praten je graag bij tijdens een persoonlijk gesprek. Laat je gegevens achter, dan nemen wij graag contact met je op.

Over ons

Bekijk over ons

Bel of mail Mark

Team Lead e-Commerce +31 (0)88 6000 700 mark@weprovide.com

Ons werk

Bekijk ons werk