We/Provide op de eerste Magento Unconference NL

Vorig weekend organiseerde Dutchento de eerste Magento Unconference in Nederland. Als één van de zes ‘friends of the Magento unconference’ reisde We Provide met zeven personen af naar een prachtlocatie in Utrecht.

We kwamen uit bij Fort aan de klop, een echt fort uit 1852. Dit bleek de perfecte locatie om de Magento unconference te hosten. Alles wat je nodig had was op het eiland te vinden. Om te slapen, eten, drinken, van een stormbaan af te racen of een sessie bij te wonen, ver hoefde je nooit te gaan.

Vrijdagavond waren we met Dwayne, Tim, Jonna en Sam aanwezig om, onder het genot van een biertje, kennis te maken met overige Magento programmeurs. Omdat er mensen uit onder andere Duitsland, Amerika en Italië aanwezig waren werd er voornamelijk Engels gesproken. Om ervoor te zorgen dat de eventuele taalbarrière werd doorbroken werd er ’s avonds een taalspel georganiseerd waarin je elkaar moedertaal kon leren. Hierdoor werd er veel gepraat maar nog veel meer gelachen. Het was een geslaagde eerste avond.

 

Dag 1: Slaperige ogen en interessante presentaties

De eerste unconference-dag begon met Dwayne, Tim en Sam die met slaperige ogen hun slaapzaal uitkwamen. Wederom blijkt dat slapen in een gezamenlijke ruimte, nadat het bier rijkelijk gevloeid heeft, kan zorgen voor veel snurkende kamergenoten.

Net na het ontbijt kwamen Siemen, Lex en Mark ook het terrein oplopen. Nadat de bedden zorgvuldig waren uitgekozen begon voor iedereen de eerste dag. Sander Mangel beet het spits af met een welkomstwoord om vervolgens iedereen aan het werk te zetten. Er moesten onderwerpen bedacht worden waar je iets over wilde leren, of juist iets over wilde vertellen.

 

Er was op de eerste dag ruimte voor 16 sessies (4 tijdstippen in 4 verschillende ruimtes). Veel onderwerpen gingen over Magento (2) maar er waren ook genoeg sessies over onderwerpen als PhpStorm, Scrum en de kunst van presenteren. Omdat er bijna drie keer zoveel onderwerpen als ruimtes waren moest er gestemd worden. De sessies van Dwayne (Magento 2 Core Principles) en Tim (SASS/LESS) haalden de eindstreep en werden druk bezocht. Ook sessies als tips & tricks in PhpStorm van Peter-Jaap en de UI Components sessie van Jisse waren populair.

Na de laatste sessie werd ons nieuwste speeltje, de Oculus Rift, aangesloten om nog wat in VR te gamen voordat de barbecue begon. Ondertussen vonden de t-shirts die we hadden meegenomen gretig aftrek. Na een goed verzorgde barbecue streken we neer rond het kampvuur om over Magento, maar liever andere onderwerpen, te praten. Het was een succesvolle avond, en bedden werden pas laat opgezocht.

 

Dag 2: Egg blowing en meer Magento 2

Zondagochtend begon weer met een uitgebreid ontbijt om vervolgens de nieuwe onderwerpen in te dienen voor de sessies van de laatste dag. Een leuke eerste sessie werd door Jisse verzorgd en ging over egg blowing. Ook de sessies over ‘debug with xDebug’ van Tim en Andrea, TDD in Magento 2 van Giel en ‘Using Atlassian/Jira’ waren de moeite waard.
Na de laatste sessie werd er nog even nagepraat over het zeer geslaagde weekend om vervolgens de spullen te pakken en naar huis te gaan.

We willen Dutchento bedanken voor het perfect georganiseerde evenement en kijken nu alweer uit naar 25, 26 en 27 augustus 2017, want dan zal het volgende MUC NL evenement gehouden worden.