Mobilegeddon: acute stress of loos alarm?

Op 9 april kondigden we het al aan op ons blog: 21 april zou als een soort Mobilegeddon D-Day worden voor mobiele websites. Dit werd grootst aangekondigd door Google. Mobielvriendelijke websites zouden vanwege een aangepast algoritme voortaan hoger in de zoekresultaten geplaatst worden dan mobielonvriendelijke sites. Het was dus zaak om eens kritisch te kijken naar hoe mobielvriendelijk je site is.

Kleine verschuivingen

Paniek paniek paniek! Of toch niet? Het is inmiddels 21 april geweest. Hoe staan de zaken ervoor? Het lijkt vooralsnog op het eerste gezicht allemaal wel mee te vallen. Er zijn wel wat verschuivingen in zoekresultaten, maar deze zijn klein. Uiteraard zijn de verschuivingen in de zoekresultaten wel overwegend in het voordeel van mobielvriendelijke websites.

Mobiel vriendelijke pagina

Diverse bedrijven zijn meteen actief aan de slag gegaan en hebben hun sites aan laten passen. Dit kan voor een gehele site maar we kunnen ook specifieke pagina’s met goede zoekposities als eerste mobielvriendelijk maken. Vanuit die pagina’s kunnen bezoekers dan doorklikken naar de (nog niet) mobielvriendelijke website.

Kwaliteit goede content blijft leidend

Om als niet-mobielvriendelijke site nog enigszins goed te blijven scoren in Google, blijkt kwalitatief goede content een belangrijke factor. De content (veelal tekst) moet zo goed mogelijk de zoekvraag beantwoorden. Wanneer hieraan voldaan wordt, is een hoge ranking in de zoekresultaten van Google vooralsnog vaak het gevolg, al gaat dit wel veranderen in de nabije toekomst. Het loont dus om je site te (blijven) voorzien van goede content. Wij hebben copywriting in eigen huis en kunnen op basis van Google Analytics en andere statistieken teksten schrijven die geoptimaliseerd zijn voor vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Maar ook voor het realiseren van een mobielvriendelijke website ben je bij ons aan het juiste adres. Informeer eens geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.