Meet Magento 2016

Op donderdag 12 en vrijdag 13 mei was We Provide als Gold Sponsor aanwezig op de 8e editie van Meet Magento in deMedia Plaza (jaarbeurshallen) in Utrecht. Twee dagen lang hebben we de vele bezoekers geadviseerd over Magento, conversieverhoging, theming en meer.

Donderdag 12 mei

De eerste dag van Meet Magento 2016 was ingericht voor nieuwe webwinkeliers & managers die meer willen weten over het Magento platform, en webwinkeliers die van plan zijn om over te stappen van Magento 1 naar Magento 2. Doordat we binnen We Provide op dit moment reeds meerdere Magento 2 projecten hebben lopen, waren we in staat om waardevolle adviezen te geven aan de bezoekers die hier mee bezig zijn.

Ronde tafel sessies tijdens dag 1 van Meet Magento

Aan 15 verschillende tafels werden de sprekers en het publiek dichter bij elkaar gebracht. Dankzij het goede weer was het relatief rustig bij de ronde tafels. Dit stelde Mark Heesters in staat om namens We Provide erg intensieve sessies te houden met de deelnemers aan zijn sessies. De sessie van We Provide ging over:

“Magento e-Commerce; De brug tussen business en techniek wat kan dit voor u betekenen?”.

Dit opent in onze ogen deuren naar nieuwe mogelijkheden. Maar wat zijn deze mogelijkheden? Hoe kan iemand als webshop eigenaar zijn/haar business processen hierop afstemmen? Wij hebben tijdens de Round table sessies verschillende voorbeelden besproken en onze visie voor het opzetten en runnen van een professionele webshop benoemd. Doordat het Magento platform eenvoudig te schalen is voor elk specifiek gebruik, is het af te stemmen op alle businesses van groot tot klein. Mocht je de Round table sessies gemist hebben, neem dan gerust contact met ons op, wij gaan ook graag 1-op-1 met u in gesprek.

Netwerk borrel (Afterparty!)

De afsluiting van de dag vond plaats in de Korenbeurs te Utrecht. Gedurende een Meet Magento networking party werd onder het genot van een hapje en een drankje gespard over alles wat met E-commerce (en natuurlijk Magento in het bijzonder) te maken heeft.


Vrijdag 13 mei

De tweede dag van Meet Magento 2016 stond in het teken van webwinkeliers die reeds met een Magento shop werken en Magento developers. Gedurende deze dag werden sessies gehouden met betrekking tot E-commerce en development. De laatste tips, tricks & tools kwamen aan bod waarmee de volgende stap gemaakt kan worden met de Magento (1 en 2) webshop(s). Aan de stand van We Provide werden vele bezoekers geadviseerd op gebied van Magento, E-commerce en Online Marketing.

Zaterdag 14 mei

Op zaterdag werd Meet Magento 2016 afgesloten met de welbekende Meet Magento Hackathon. ’s ochtends vroeg werd gebrainstormd over mogelijk nieuwe Magento modules. Nadat de ideeën gepitcht waren, werd gestemd op de beste ideeën waarna in groepen aan de realisatie ervan gewerkt werd.

Namens We Provide waren Dwayne, Sam en Tim aanwezig om de concepten in de praktijk te brengen. Na een lange dag keihard programmeren, werd afgesloten met de presentatie van de gerealiseerde modules.