Magento Live UK 2015

Zoals aangekondigd is We Provide momenteel aanwezig op Magento Live UK 2015. Onze verwachtingen? Die waren hoog! Een live evenement georganiseerd door Magento zelf met een lijst van indrukwekkende sprekers. Dat belooft heel wat!

Marketing- en technische sessies

Magento had er duidelijk voor gekozen om door heel de dag twee soorten sessies aan te bieden. Namelijk sessies met een marketing invalshoek en technische sessies. Wij hebben ons daarom opgesplitst om niks te hoeven missen. We begonnen de dag gisteren met een workshop “Customer Driven Innovation”. Een erg goede sessie die mede door een TED-talk van Doug Dietz kracht werd bijgezet. Check it out here!

Workshop usability testing

In deze workshop werden we verder meegenomen in de wereld van usability en usability testing. We gingen zelfs in kleine groepen van 3 personen aan de slag met een “livewebsitecase” en daarna hadden we daadwerkelijk ook een test panel tot onze beschikking. Een erg goede oefening waar we veel van hebben geleerd.

Conversieverhoging

Na de ochtend gingen de sessies vooral over conversie en conversieverhoging. Nog steeds is e-mail marketing het belangrijkste element om je conversie ratio kracht bij te zetten. De tips? Als je het toepast, maak het dan in ieder geval persoonlijk, gebruik animatie en get engaged met je klant. Stem de informatiebehoefte van je klant af en voorzie hem dan structureel van deze informatie. Er zaten veel goede tips bij deze sessies waar al onze klanten beter van kunnen worden. We nemen deze kennis graag mee terug naar Nederland!

Magento en Security

In de avond was er speciale aandacht voor Magento en security. Een panel van drie experts vroeg aandacht en creëerde awareness onder de aanwezigen. We hebben natuurlijk ook een jaar achter de rug dat er diverse patches uitkwamen voor Magento. Ghost, Shoplift in januari 2015, en in mei 2015 maar liefst 4 patches met o.a. Logjam en Fooman. Maar ook was er aandacht voor hoe wij als digital agency onze werkstromen aan kunnen passen, om een stabiele maar vooral veilige omgeving te bouwen en te onderhouden voor onze klanten.

Met veel plezier kijken we daarom terug op een leerzame eerste dag.