Magento Live UK 2015: The Developer Story

Eerder deze week verscheen al een artikel over onze aanwezigheid op het event Magento Live UK 2015. Vandaag is één van onze developers aan het woord.

Magento 2 als centraal onderwerp

Het technische gedeelte van de sessies behandelde grotendeels één onderwerp: Magento 2. Van deze herontwikkelde variant van het e-commerce platform, welke zich op dit moment in de bèta testfase bevindt, werden alle nieuwe concepten en technieken getoond en uitgelegd. Zo was er een sessie waarin werd uitgelegd hoe je je als Magento 1.x ontwikkelaar het beste kunt voorbereiden op de switch naar het nieuwe Magento 2-platform.

Uiteraard zijn wij bij We Provide al een tijd bezig met deze transitie, maar dat maakte de tips niet minder interessant! Dat de sprekers zo inhoudelijk konden praten over Magento 2 was geen wonder. Een groot deel van de sprekers maakte zelf deel uit van het Magento 2 Core development team.

Performance issues

Naast Magento 2 waren er voor de 1.x variant nog sessies over het oplossen van performance issues, de meest gemaakte fouten met betrekking tot beveiliging en het gebruik van Elastic Search voor Magento Enterprise als vervanger van Solr. In laatstgenoemde sessie werd nog maar eens benadrukt hoe krachtig en populair Elastic Search is. De software, die van de waardeloze zoekfunctie van Magento een nauwkeurige krachtpatser maakt, werd tijdens de sessie middels een module op relatief eenvoudige wijze geconfigureerd.

Interactieve sessies

Naast sessies met sprekers waren er ook interactieve sessies. Zo vond op de tweede dag de Magento Developer Solutions Battle plaats. In teamverband werd de strijd aangegaan om voor een fictief bedrijf de best mogelijke Magento-oplossing te bedenken. Om het verhaal lastiger te maken werd er ook een aantal requirements gesteld. Zo moest er voor het bedrijf, met circa 200 fysieke winkels, ook een POS ingericht worden voor in de winkel. Oftewel: uitdagingen die wij graag aangaan!

Al met al zijn we de afgelopen dagen weer volgepropt met ‘food for thought’. De e-commerce wereld staat niet stil en wij ook niet. We kunnen niet wachten tot we de opgedane kennis met betrekking tot Magento 2 kunnen delen met ons team. En al helemaal niet tot we het in praktijk mogen gaan brengen na de officiële release.