Magento Live UK 2015 – Een terugblik…

Afgelopen weken schreven we al over Magento Live in Londen waar we te gast waren. De conclusie is dat het onze verwachtingen meer dan waar heeft gemaakt. Hieronder een kort verslag van dag twee.

De dag begon met pitches van Magento extensie bouwers en aanverwante leveranciers, het was heerlijk om al die start-ups te zien en de ideeën die men heeft om van Magento een nog beter platform te maken.

 

Small business
Vervolgens kwam Ryan Thompson aan het woord, de Head of Small Business bij Magento. Hij bracht alle ontwikkelingen omtrent smallbusiness.magento.com onder de aandacht. Dit werd vervolgens opgevolgd door een drietal successtories welke mede zijn ontstaan door het Magento Platform. Zeer inspirerend om een aantal ondernemers maar vooral vakidioten binnen hun vakgebied in de weer te zien met het platform om ieder zo hun eigen doel te mogen bereiken.

Vervolgens was het woord aan Mark Kirschner, Chief Marketing Officer van Magento en Ebay Enterprise. Hij behandelde de “biggest Tech Barriers to  eCommerce Growth”. Als laatste spreker van de algemene sessie kwam Craig Hayman, President van de eBay Enterprise groep aan het woord, welke ons meenam in het verhaal van de Consumers’ Shopping Journey.

 

 

Product Information Management
De laatste sessies van de dag behandelden Product Information Management (PIM) waar we eerder al een nieuwsbericht over schreven op onze website. Ook de psychologie achter websites en design kwam aan bod.

Wat we meenemen na een aantal dagen Magento Live is veel bruikbare kennis op het gebied van online marketing en een rugzak vol technische verdieping over het Magento 1.X platform en het aankomende Magento 2.X platform.