Een Magento 2 Roadmap voor jouw e-commerce platform

Een geschikt platform voor jouw webshop kiezen is niet eenvoudig. Je moet met vele factoren rekening houden en uiteindelijk is de keuze nog niet makkelijk. Uit de vele verschillende e-commerce software pakketen die beschikbaar zijn, kun je onder andere ook kiezen voor Magento of Magento 2. Misschien iets dat jij op jouw roadmap wilt zetten? Wat kan jou ertoe zetten te kiezen voor het Magento 2 platform? Wij helpen je graag met een Magento 2 roadmap plaatsing. Overweeg Magento 2 eens in jouw keuze voor het meest passende e-commerce platform. Lees verder over Magento 2 en de voordelen van dit e-commerce platform.

Kies het platform dat bij je past

De keuze voor een geschikt e-commerce platform is niet makkelijk. Ook niet als je deze op je e-commerce roadmap wilt plaatsen. Er komt van alles kijken bij de keuze voor het meest geschikte platform. Naast de wat meer praktische factoren zoals budget of capaciteit zijn ook andere factoren relevant voor de keuze van het beste platform voor jouw e-commerce vraagstuk.

We snappen dat Magento 2 niet vanzelfsprekend het e-commerce platform is dat jij kiest in jouw Magento 2 roadmap. Vaak horen wij dat het alleen geschikt zou zijn voor een grotere organisatie. Dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Magento is zeker ook geschikt voor kleine of MKB bedrijven. De schaalbaarheid van Magento maakt dat het zowel voor grotere als voor kleinere bedrijven erg geschikt is.

Ook wanneer je op dit moment werkt met een Magento 1 platform stap je niet zomaar over op Magento 2. Daarom hebben we een aantal factoren op een rijtje gezet die je mogelijk helpen in jouw keuze.

Magento 2 roadmap naar e-commerce succes?

Al lange tijd is Magento actief als e-commerce platform voor het inrichten van webshops. Door deze jarenlange ervaringen als open source netwerk is het platform al flink doorontwikkeld. Doordat het om een open source platform gaat betekent dit dat vele programmeurs (uit verschillende landen) werken in de code van dit platform en hun ervaringen delen in de Magento Community. Dit zorgt ervoor dat je kiest voor een betrouwbaar platform.

Nog een voordeel van het open source karakter van Magento is dat je hierdoor vele (op maat gemaakte) extensies of koppelingen kunt integreren in het platform. Het is dus makkelijk een koppeling te maken met bijvoorbeeld jouw inkoop- of voorraadsystemen. Een SAP-koppeling maken voor de synchronisatie van alle productgegevens, voorraadgegevens en andere belangrijke informatie is door het open source karakter dan ook zeker mogelijk.

Niet afhankelijk van 1 partij

Bij We Provide zijn wij gespecialiseerd in Magento en hebben wij verschillende gecertificeerde Magento developers die werken aan allerlei Magento projecten, we noemen onszelf daarom ook Magento experts. Natuurlijk zijn wij niet de enige die gespecialiseerd zijn in Magento. Ook vele andere bureau’s en developers zijn gecertificeerd met een Magento certificaat. Dit garandeert niet alleen de kwaliteit van een Magento webshop, het zorgt er ook voor dat je niet afhankelijk bent van 1 partij. Je kunt gemakkelijk overstappen of bijschakelen met andere development projecten.

Onderhoud en upgrades worden eenvoudiger

De moderne modulaire architectuur van Magento 2 maakt het minder complex het platform up-to-date te houden. De kosten en het onderhoud van de installatie zijn eenvoudiger en het upgraden naar nieuwere versies van Magento is met de komst van Magento 2 ook eenvoudiger. Nieuwe versies komen volgens Magento elk kwartaal beschikbaar. Door deze release-cyclus kan men snel nieuwe functionaliteiten uitbrengen.

Waarom migreren van Magento 1 naar Magento 2?

Wat Magento 2 meer biedt ten opzichte van Magento 1? Verbeterde prestaties en schaalbaarheid, nieuwe conversieverhogende functies en productiviteits-verbeteringen. Het nieuwe platform is wederom ontwikkeld vanuit de open-source gedachte van Magento en biedt ongeëvenaarde flexibiliteit om het platform verder uit te bouwen met aanvullende functionaliteiten. Op basis van dit krachtige platform stelt Magento twee producten ter beschikking: de Magento Open Source editie (voorheen Magento Community) en de Magento Commerce editie (voorheen Magento Enterprise).

Je vindt een uitgebreid plan van aanpak voor een migratie in onze blog over de migratie van Magento 1 naar Magento 2.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen in jouw Magento 2 roadmap?

Informeer dan naar de mogelijkheden of lees onze informatiepagina over Magento 2 en alle opties die We Provide biedt. Laat ons weten welke e-commerce platforms jij overweegt via 088 – 6000 700. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Ook als dit niet Magento 2 is 😉 Wij kunnen alle e-commerce oplossingen in-house bouwen en zijn dan ook graag een sparringspartner in jouw vraagstuk.