Magento 2

Het is zover! Vanaf vandaag (een beetje onverwachts) is Magento 2 beschikbaar! Eerder werkten we al met de eerder gelanceerde bèta-versie. Al tijden zijn we bezig met inleren en testen. We zijn dus al even de eerste sites aan het ontwikkelen in Magento 2. Maar nu is het dan eindelijk zover.

Dankzij Magento 2 kunnen merken, retailers en bedrijven in de B2C en B2B markt hun doelgroepen snel en kosteneffectief een fantastische online winkelervaring bieden. Wat Magento 2.0 biedt? Verbeterde prestaties en schaalbaarheid, nieuwe conversieverhogende functies en productiviteits-verbeteringen. Het nieuwe platform is wederom ontwikkeld vanuit de open-source gedachte van Magento en biedt ongeëvenaarde flexibiliteit om het platform verder uit te bouwen met aanvullende functionaliteiten. Op basis van dit krachtige platform stelt Magento vanaf vandaag twee nieuwe producten ter beschikking: Magento Community Edition 2.0 en Magento Enterprise Edition 2.0.

Flexibele architectuur als modulaire basis

De basis van deze nieuwe releases: een geheel nieuwe architectuur die volop flexibiliteit brengt. Dankzij de modulaire code base, is het makkelijker om maatwerk te realiseren en is er een snellere time-to-market. Meer en uitgebreidere API’s maken het mogelijk om eenvoudiger oplossingen van derden aan te sluiten op het e-commerce platform.

Transparantie: Magento roadmap

Tegelijk publiceert Magento voor het nieuwe platform ook een roadmap. Hierdoor is voor partners, ontwikkelaars en winkeleigenaren bekend welke functionaliteiten in de planning zitten en wanneer deze uit zullen komen. Ieder kwartaal geeft Magento een roadmap vrij, startend vanaf begin 2016. Tot nu toe is de roadmap nooit openbaar bekend gemaakt, dus het is een positieve ontwikkeling dat ze dat nu wel doen, waarmee ze meer transparantie rondom het platform en de geplande innovaties creëren. Een aantal functionaliteiten die voor begin 2016 in de planning staan, zijn:

  • Elasticsearch ondersteuning
  • Verbeterde analysemogelijkheden
  • Content staging
  • Personaliatie mogelijkheden
  • B2B specifieke verbeteringen

Onderhoud en upgrades worden eenvoudiger

De moderne modulaire architectuur van het nieuwe platform maakt deze minder complex. De kosten en het onderhoud van de installatie zijn hierdoor eenvoudiger. Upgraden naar nieuwere versies van Magento wordt zo ook eenvoudiger. Nieuwe versies komen volgens Magento elk kwartaal beschikbaar. Door deze release-cyclus kan men snel nieuwe functionaliteiten uitbrengen die ervoor zorgen dat shop-eigenaren meer omzet kunnen realiseren met hun webshop.