Wat is nieuw in WordPress 4.7

In de afgelopen maand is er weer een nieuwe versie van het WordPress CMS beschikbaar gesteld: WordPress 4.7. Deze update brengt een aantal veranderingen met zich mee die ook voor jouw website belangrijk en interessant zijn!

Het belang van updaten van je WordPress website

Naast de lancering van enkele handige nieuwe features, is het vandaag de dag cruciaal om je website up-to-date te houden. Niet alleen voor de gebruikerservaring, maar ook voor de veiligheid van je website. Door een slecht geüpdatete website kunnen spammers en hackers gemakkelijker jouw website binnendringen. Zo kan jouw website bijvoorbeeld gebruikt worden om namens jou spam de wereld in te sturen, of erger: men maakt misbruik van data met persoonsgegevens (zoals uit ingevulde contactformulieren).

Beveiligde browseromgeving

Naast het structureel uitvoeren van updates, is ook het bieden van een beveiligde browseromgeving tegenwoordig een voorwaarde. Hierover lees je meer in ons artikel over SSL certificaten in Chrome.

Updaten naar WordPress 4.7: maak een back-up

Voordat je jouw website gaat of laat updaten naar WordPress 4.7, zorg er dan voor dat je een back-up maakt van je website. Zeker wanneer jouw website enkele van de eerder verschenen updates heeft gemist, bestaat een grotere kans dat de update problemen gaat veroorzaken aan de werking van je website. Er zijn verschillende plugins beschikbaar die je hierbij kunnen helpen, WordPress Beginner adviseert bijvoorbeeld VaultPress. Ook de verschillende plugins die binnen de WordPress omgeving gebruikt worden vragen om regelmatig geüpdatet te worden. Slecht geüpdatete plugins zorgen voor ideale ingangen waardoor hackers in je website in kunnen breken. Stel ook de inhoud van je website veilig door middel van een back-up. Zo kun je pagina’s, blogartikelen, reacties en menu’s exporteren in een .xml bestand. Deze kun je altijd relatief eenvoudig uploaden.

De nieuwe features van WordPress 4.7

In de nieuwe 4.7 versie van WordPress zijn een aantal nieuwe features toegevoegd die interessant zijn voor developers. Zo kunnen custom templates aangemaakt worden voor pagina’s en voor berichten. Ook is er de mogelijkheid custom bulkacties toe te voegen aan de berichtensectie.

Admin wijzigingen

In de admin zijn een aantal dingen veranderd. Voorheen nam WordPress de titel en de alt-tekst automatisch over van de naam van het bestand. Met deze update wordt deze informatie niet automatisch meer overgenomen waardoor deze velden standaard leeg blijven als ze niet worden aangepast. Ook de berichten editor heeft een paar kleine veranderingen ondergaan. De ‘paragraph’ en ‘header selection’ staan vanaf nu in de bovenste gedeelte van de werkbalk. Daarnaast zijn de strikethrough en de horizontal line knoppen verplaatst naar de onderste werkbalk. De underline knop is helemaal verdwenen.

Is jouw WordPress website veilig?

Heb jij een WordPress website en kun je onze hulp bij het veilig en stabiel houden van je website goed gebruiken? Of wil je graag een WordPress website laten maken? Neem gerust contact met ons op via: 088 – 6000 700.