Handige LinkedIn marketingtips

Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen LinkedIn, ook voor de marketing van je bedrijf. Doe je dat niet, dan laat je veel kansen liggen. Lees in dit artikel enkele handige marketingtips.

LinkedIn: 400 miljoen gebruikers wereldwijd

Met circa 6 miljoen gebruikers alleen al in Nederland is LinkedIn het tweede sociale netwerk na Facebook. LinkedIn is in drie jaar tijd verdubbeld van 200 miljoen leden (2013) naar 400 miljoen gebruikers wereldwijd (2016). Hiermee is het groter dan Twitter. LinkedIn is niet langer uitsluitend een online ‘visitekaartjesbak’ maar profileert zich steeds sterker als één van de belangrijkste bronnen van informatie voor zakelijke gebruikers. In toenemende mate publiceert LinkedIn artikelen van gerenommeerde influencers. En ook jij kunt influencer zijn! Gewoon door je eigen content te publiceren op het blogplatform van LinkedIn. Heb je hulp nodig bij het opstellen van je teksten? We Provide kan je hier bij helpen. Wij hebben copywriting en online marketing in eigen huis. Bij deze delen we alvast wat handige tips.

LinkedIn trekt veel verkeer naar je bedrijfswebsite

LinkedIn is de grootste bron als het gaat om het aantal bezoekers die het naar bedrijfswebsites leidt. Als je kijkt naar het verkeer wat via social media naar een bedrijfswebsite geleid wordt, staat LinkedIn bovenaan met 64%. Op ruime afstand gevolgd door Facebook (17%) en Twitter (14%).

Ideaal medium om kennis te delen

60% van de LinkedIn gebruikers heeft met name interesse in branche gerelateerde informatie. Daarna volgen als interessegebieden bedrijfsnieuws (53%), nieuwe producten en diensten (43%). Het is dus zinvol om je informatie en kennis te delen met je LinkedIn relaties, en daarbij zo transparant mogelijk te zijn. Zorg ervoor dat de informatie die je deelt relevant en praktisch inzetbaar is voor je lezers.

Plaats berichten op specifieke tijden

De beste tijd om berichten te plaatsen is op werkdagen, in de ochtend en rond de lunch. Dat zijn de tijden dat je volgers online zijn en bezig zijn met hun werk. Denk aan de ochtend tussen 8.00 en 10.00 uur, dan lezen mensen hun mail en maken ze hun dagplanning. Rond lunchtijd, tussen 12.00 en 14.00 uur is ook een goed tijdstip omdat mensen dan even een momentje voor zichzelf nemen en op zoek gaan naar wat inspiratie. Een derde tijdstip, met name gunstig voor ondernemers en managers, is in de late namiddag. Zij hebben dan hun belangrijkste taken afgerond.

Plaats minimaal 20 berichten per maand

Omdat niet iedereen dagelijks actief is op LinkedIn, zullen veel van je berichten niet al je connecties bereiken. LinkedIn geeft aan dat wanneer je 20 keer per maand post, je ongeveer 60% van je connecties bereikt. Het heeft alleen zin om vaker te posten, indien je steeds relevante en waardevolle informatie deelt. Het plaatsen van veel informatie van lage kwaliteit heeft zelfs een averechts effect.

Met elk geplaatste status update bereik je 20% van je LinkedIn connecties

Met elk bericht dat je plaatst, bereik je ongeveer 20% van je connecties. Je kunt het totale bereik vergroten door vaker updates te plaatsen of door je netwerk uit te breiden. Zorg voor relevante en waardevolle content en neem hier de tijd voor. Gebruik hiervoor diverse media: Twitter, vakgerelateerde blogs, nieuwssites. Vergeet niet om actief nieuwe relaties toe te voegen aan je LinkedIn netwerk. Zo bouw je een netwerk van volgers op.

Stimuleer mensen in je directe omgeving om je updates te delen

Door de groep die jouw berichten deelt te vergroten, verspreid je informatie zich over een groter netwerk. Je bereik wordt hiermee groter en je netwerk zal groeien. Denk bij je directe omgeving aan vrienden, familie en collega’s of medewerkers. Informeer hen zodra je een belangrijke update hebt geplaatst en vraag hen om deze te delen en te liken.

Meet de betrokkenheid in Analytics

In Google Analytics kun je prima nagaan welk soort berichten de meeste bezoeken genereren. Zorg dat je een LinkedIn bedrijfspagina hebt ingericht, waarop je al je statusupdates ook plaatst. Zo kun je achterhalen hoe het met de betrokkenheid van je bezoekers is gesteld en kun je hier op gaan sturen. Je kunt zo de content optimaal afstemmen op content die goed gewaardeerd wordt.