Dag 2: Meet Magento 2015

Niet alleen de eerste, maar ook de tweede dag waren wij als sponsor aanwezig op Meet Magento. Absoluut gezellig, maar het was uiteraard ook heel leerzaam.

En nee, we waren niet alleen. Ook een aantal van onze klanten bracht ons een bezoekje op de beurs. Zo waren onder andere Lampenlicht.nl, Vogel’s en Marjon Snieders aanwezig. Top! Ook een groot aantal geïnteresseerden en hopelijk toekomstige klanten waren een kijkje komen nemen. Bij deze bedankt voor jullie enthousiasme en positieve reacties op onze aanwezigheid bij Meet Magento.

Wat ons het meest bij zal blijven is de community van Magento. Het is eigenlijk verbazingwekkend als je erbij stil staat dat Meet Magento niet wordt georganiseerd door Magento zelf, maar door de community. En dit doen ze niet alleen in Nederland, maar ook in een groot aantal andere landen. Daarnaast was het fantastisch om alle Magento-lovers te spreken. Developers en website-eigenaren die hun kennis met iedereen wilden delen en ervoor willen zorgen dat Magento een nog beter platform wordt dan het al is. Geweldig!

Een weetje: Magento heeft een aandeel van 28% in de top 100.000 e-commerce-websites! Wauw, wisten jullie dat? Daarnaast heeft Gartner Magento verplaatst van Niche Players naar Challengers in de Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce (september 2014).

En Magento 2.0? Die komt eraan. En wel dit jaar. De eerste beta’s zijn eruit en in Q3 van dit jaar wordt de volledige beta van Magento 2.0 vrijgegeven voor developers. In Q4 van dit jaar wordt Magento 2.0 beschikbaar gemaakt voor iedereen. Wij zijn er in ieder geval meer dan klaar voor en hebben er onwijs veel zin in om met dit geweldige platform aan de slag te gaan.

Magento Community bedankt! En tot volgend jaar!