Dag 1: Meet Magento 2015

Vandaag was We Provide als één van de Silver sponsoren aanwezig op Meet Magento 2015. Naast het feit dat we zowel klanten als potentiële klanten mochten ontvangen op onze stand, was er op deze dag ook een groot aantal keynotes om bij te wonen.

De dag begon met een kickoff van Magento zelf waar we werden meegenomen in de huidige ontwikkelingen rondom het bedrijf Magento. Ook kregen we het laatste nieuws te horen omtrent Magento 1.x en Magento 2.x wat er aan het einde van dit jaar echt aankomt.

Inmiddels zijn de developers van We Provide al druk in de weer met de test / beta versies van Magento 2 om deze uitgebreid te testen en van alle kanten te bekijken.

Zoals het er nu uitziet zal er in Q3 een volledige testversie van Magento 2 beschikbaar komen voor developers en zal de uiteindelijke versie van Magento 2 in december beschikbaar zijn voor iedereen.

Na deze sessie werden we door de e-commerce manager van Foto Konijnenberg meegenomen in zijn ervaringen met Magento. Hij liet voor de startende e-commerce ondernemers een vijftal vragen achter waar wij ons volledig in kunnen vinden.

5 vragen bij de start:

  • Wat is het e-commerce plan op korte en lange termijn?
  • Wat is het budget de komende 2 à 3 jaar?
  • Welke doelstellingen staan voorop?
  • Wat zijn de plannen m.b.t. de integratie van bestaande processen?
  • Wie nemen er plaats in het e-commerce team?