Black Friday is weer hier

07:30 uur. Ik haal mijn telefoon van de vliegtuigstand af en zie het getal boven mijn mail app vluchtig oplopen. De ene na de andere kortingsbelofte vliegt me om de oren. Koffie. Ik open mijn Facebook app en ontkom er niet meer aan… Black Friday. De ene na de andere advertentie knalt van mijn scherm. Dit is dé dag voor de commercie. Black Friday wordt ook in Nederland ieder jaar populairder en steeds meer webshops haken gretig in op deze overgevlogen trend. Dit weekend zullen de virtuele rijen bij de kassa overvol staan.

Cyber Monday

Weekend? Ja, ik zei weekend. Black Friday is namelijk de eerste dag waarop het kortingsfestijn losbarst. In Amerika betekent deze nationale feestdag het begin van de kerstinkoopmarathon en verschillende milde blessures. Van origine begon Black Friday in de fysieke winkels, maar tegenwoordig worden de aankopen ook steeds vaker vanuit het comfort van een beeldscherm in webshops gedaan. Het weekend eindigt met Cyber Monday. Voor webshops is dit misschien wel de belangrijkste dag van het hele weekend. Vandaag worden de online winkelwagentjes nog snel even volgeladen met gunstig geprijsde kerstgeschenken.

Maandag, webshopdag

In Nederland wordt ook Cyber Monday steeds meer een begrip en lijkt zelfs beter aan te slaan dan de officiële aftrap op de vrijdag ervoor. Niet geheel onverklaarbaar, omdat webshops op maandagen over het algemeen het drukst bezocht worden. Tijdens het weekend wordt er druk gezocht, vergeleken en overwogen, maar de meeste bestellingen worden op maandagavond gedaan. Ook bij de meeste van onze klanten zien we een stijging in online-verkopen op maandagavond.

Neem eens een kijkje

Ook een aantal van onze klanten hebben hun webshop aangekleed met pakkende banners en staan dit weekend klaar om hun klanten te verwennen met aantrekkelijke kortingsacties. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de webshop van Baby-dump.nl of Marjonsnieders.nl. Wij wensen onze klanten –en hun klanten- dit weekend een hele fijne Black Friday. Dinsdag zal blijken of Black Friday écht al zo populair is als we denken en of alle marketinguitingen en mooie kortingsacties effect hebben gehad!

Wil jij met je webshop volgend jaar ook meedoen aan de kortingsgekte, maar heb je hulp nodig bij je online marketing uitingen? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee!